Borlänge 25 maj 2020

Ambassadör

Martin Karlsson, lagkapten för Leksands IF och årets ambassadör för Blodomloppet, förbereder sig inför årets Lilla Blodomloppet

Blodomloppet är fantastiskt i det att även om man inte kan, får eller vill bli blodgivare så får det människor att börja prata blodgivning och lyfta fram vikten utav det! Och det kan alltid inspirera någon att ge det ett försök!

Totalt var det 106 184 personer som sprang eller promenerade i Blodomloppets alla lopp som anordnades på 17 olika orter i runt om i Sverige 2018.

Martin Karlsson, Lagkapten för Leksands IF och ambassadör för årets lopp är aktiv elitidrottare som lagkapten för Leksands IF som i år gick upp i SHL.

– Det var jätteroligt att få frågan säger Martin. Jag hoppade på direkt. Det var tack vare Blodomloppets goda syften som jag valde att tacka ja till uppdraget.
Martin väljer att fokusera på Lilla Blodomloppet under arrangemanget. Det ska bli kul med många glada skratt och leenden.

Trots sitt nya uppdrag är Martin ingen blodgivare än. Men jag funderar starkt på att bli det säger han! Precis vad Blodomloppet syftar till – fler blodgivare!
Det är lätt att ta för givet att det alltid skall finnas blod när det behövs. Det känns bra att jag på detta sätt kan bidra till ökad kunskap och medvetenhet kring blodgivning, säger Martin.

Blodomloppet är ett motionslopp och vars syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med dina arbetskamrater och vänner. Avsluta med en skön picknick efter loppet. Vi ses väl 27 maj i Borlänge!


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor