Välkommen till Blodomloppet Östersund

Häng med och uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen med ett härligt lopp längsmed Storsjön. Start och mål i Badhusparken.

PM / Information

Anmälan

Anmälan görs individuellt eller i lag. Ett (1) lag kan bestå av max 5 deltagare. Lagdeltagare inom samma lag kan delta i olika distanser/klasser.

Anmälningsavgift

  • 300 kr Blodomloppet 5 eller 10 km
  • 250 kr Blodomloppet 5 eller 10 km Ungdom (upp till 17 år)
  • 100 kr Lilla Blodomloppet
  • 150 kr Specialomloppet

Sista anmälan är den 19 augusti för lag (efter det är det i mån av picknickkassar) och 25 augusti för individuella deltagare. Den 26 augusti gäller efteranmälan.

Gör ändringar av t ex namn eller klass i god tid innan loppet, kontakta ostersund@blodomloppet.se. På själva tävlingsdagen krävs personligt besök vid nummerlappsutdelningen för att genomföra ändringen.

Efteranmälan

Efteranmälan på tävlingsdagen gör du via hemsidan eller på plats hos informationstältet. Efteranmälningsavgiften är 400 kr till Blodomloppet. Gör helst anmälan i förväg via hemsidan. Vid efteranmälan på plats gäller endast betalning med Swish 123 452 16 39 (ÖSK Tävling).

Direktlänk

Bansträckning

Banorna 5 km och 10 km är markerade med Blodomloppets röda snitslar och skyltar. Utmed banan finns funktionärer och vägvakter, följ deras anvisningar! Start och mål för alla lopp i Badhusparken.

Direktlänk

Blodgivargåva

Du som har i din anmälan angett att du är blodgivare, besök blodcentralens tält efter ditt lopp för hämta ut årets blodgivargåva.

Direktlänk

Dela din bild med oss

Ta gärna en bild på dig och dina lagkompisar när ni springer Blodomloppet och dela den med oss! Använd länken nedan för att få med vår fina Blodomloppsram. Påminn gärna dina följare i ditt inlägg om att vi rör oss tillsammans för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen! ❤️ #blodomloppet

Dela din bild (klicka)

Direktlänk

Evenemangsområde

Evenemangsområdet har öppet från 15.00–20.00 på tävlingsdagen.

Det kommer även finnas ett informationstält där du hittar tävlingssekretariatet, för utlämning av nummerlappar och t- shirts, ett tält för Lilla Blodomloppet samt ett för hämta ut er picknickkasse.

På evenemangsområdet kommer du att kunna besöka blodcentralens tält då medarbetare från Storsjötappen som gärna svarar på era frågor om blodgivningen.

Besök även våra andra partners tält som finns på plats för att prata mer er och skapa en trevlig stämning på området.

Direktlänk

Förvaring

Plats för förvaring av påse/väska med överdragskläder finns på evenemangsområdet med personal som hanterar. Arrangören tar inte ansvar för överdragskläder och värdesaker.

På nummerlapparna finns en bit med ditt startnummer som du kan ta med till inlämningen och fästa kring din väska eller påse.

Direktlänk

ICA Pälskling - hundklass

Du som anmäler dig individuellt* med rabattkoden ICAPALSKLING (anges i sista steget i din anmälan), kommer efter målgång att kunna hämta ut en goodiebag i ICAs tält till din pälskling.

*Anmälan med denna rabattkod avser start i promenadklassen. Blodomloppet välkomnar alla ansvarsfulla hussar/mattar och kopplade hundar. 🐶

Direktlänk

Nummerlappar

På tävlingsdagen sker utlämning av nummerlappar och t-shirt till Blodomloppet och Specialomloppet i tävlingssekretariatets tält till höger om scenen. Du kan komma förbi och hämta nummerlappar redan från kl 15:00 och sen ända till respektive lopp startar.

För Lilla Blodomloppet gäller finns ett separat tält som du finner på vägen in på området där du hämtar nummerlappar och t-shirt till Lilla Blodomloppet sker i

Alla får en t-shirt vid uthämtning av nummerlapp. Vi uppmanar alla att ni visar att ni stöder blodgivningen genom att bära T-shirten under loppet. Bär din nummerlapp fullt synligt på bröstet och tänk på att nummerlappen innehåller ditt tidtagningschip. Kom ihåg att ta säkerhetsnålar!

Direktlänk

Omklädning & Toaletter

Omklädningsrum kan tyvärr inte erbjudas.

Vi hänvisar er till offentliga toaletter som finns vid västra station, vid järnvägsövergången, samt vid Sjötorget, vid Storsjöhyttan. Handikapptoalett finns om du besöker den vid västra station.

Direktlänk

Parkering & Hitta hit

Ingen parkering kommer tillhandahållas av arrangören och vi hänvisar till stadens parkeringsplatser.

Direktlänk

Picknickkasse

Alla deltagare som ingår i ett lag om fem personer får en gemensam picknickkasse. Sista anmälningsdag för lag är 19 aug och sen är det i mån av picknickkassar. Om du missat att anmäla laget i tid så kontakta oss på ostersund@blodomloppet.se så ska vi hjälpa er så gott vi kan om det finns någon picknickkasse över.

Nummerlappskuvertet fungerar som värdebevis när du skall hämta er kasse, se till att behålla kuvertet till ni ska hämta kassen. Kassen kan hämtas i tältet från kl 16.00 så du kan hämta den före start eller efter målgång.

Blodomloppet i Östersund samarbetar med Värmestugan Östersund som gärna tar emot överbliven picknick. Har ni oöppnade varor kvar efter er picknick så lämna den till informationstältet där vi samlar ihop varorna och sedan överlämnar dessa till Värmestugan.

Direktlänk

Resultat & Priser

Prisceremoni till de tre främsta i dam- och herrklasser 5 och 10 km tidtagning från scenen. Prisceremonin genomförs kl 19.30.

Efter målet får alla fullföljande Blodomloppets medalj. Du väljer själv om du vill ha en medalj och den kommer finnas i målområdet.

För barnen i Lilla Blodomloppet så får de en medalj plus en goodiebag sponsrat av ICA Maxi Östersund.

Resultatlistor

Blodomloppet Östersund 2023

Blodomloppet Östersund 2022

Blodomloppet Östersund 2021

Blodomloppet Östersund 2020

Blodomloppet Östersund 2019

Blodomloppet Östersund 2018

Blodomloppet Östersund 2017

Hittar du fel i resultatlistan anmäler du det till resultat@racetimer.se

Direktlänk

Sjukvård

Sjukvårdare finns på plats vid start- och målområdet. Det är Eventsjukvård Jämtland AB som finns på plats att hjälpa er om ni behöver vård. De rör sig runt på området. Har du behov att uppsöka hjälp gå till Informationstältet till höger om scenen.

Vid akut sjukvård ring 112.

Direktlänk

Starttid

Obs! Dessa tider är preliminära kan komma att justeras fram till loppet.

17:10 – Lilla Blodomloppet 500 m
17:20 – Lilla Blodomloppet 1500 m
17:20 – Specialomloppet
(start direkt efter Lilla Blodomloppet har kommit iväg)
18:00 – 10 km med tidtagning
18:25 – 5 km med tidtagning  + 5 km Promenad (ej tidtagning)

Direktlänk

Uppvärmning

Friskis&Svettis ser till att alla blir uppvärmda inför sitt lopp. Uppvärmning kommer ske från scenen i Badhusparken och ca 10–15 min innan start:

17:00 – Uppvärmning Lilla Blodomloppet
17:45 – Uppvärmning 10 km
18:10 – Uppvärmning 5 km

Direktlänk

Vätskestationer

Vatten och sportdryck serveras vid vätskestation som finns utmed banan samt i mål. Efter banan kommer det att finnas två vätskestationer.

För deltagarna i 10 km är den första vid Friskis&Svettis efter ca 5 km och den andra vid ca 8 km. För deltagare i 5 km blir det en vätskestation efter ca 3 km.

Efter målgång finns vatten och bananer till alla deltagare.

Direktlänk

Övrigt

Foto

Genom ditt deltagande i arrangemanget ges medgivande till att Östersunds SK och Blodomloppet kan publicera bilder från arrangemanget på hemsida eller i annat marknadsföringssyfte.

Försäkring

Vi har ingen olycksfallsförsäkring för deltagarna i Blodomloppet. Deltagande sker på egen risk.

Direktlänk

Sätt upp årets affisch på din arbetsplats

Vi arrangerar Blodomloppet i Östersund

Östersunds SK

Tel: 070-363 88 27
E-post: ostersund@blodomloppet.se

Blodcentralerna i Jämtland/Härjedalen

Tel: 063-15 41 35

NU FINNS SPELLISTAN FÖR DIG SOM UNDRAR VARFÖR DET BEHÖVS ETT LOPP SOM UPPMÄRKSAMMAR BLODGIVNING.

Den räddade spellistan