Började lämna blod efter mammans operation: ”Ingen ska stå utan den dag de behöver det”

Den 8 september 2022 blev en speciell dag för Cecilia Vickman från Göteborg. Hon stod på startlinjen för Blodomloppet tillsammans med sina kollegor, samma dag som hennes mamma genomgick en operation.

Av Blodomloppet
09 april 2024
Twitter Facebook
Cecilia Vickman

Det var då hon också bestämde sig för att registrera sig som blodgivare, på plats på tävlingsområdet.

– Ja det blev ett speciellt sammanträffande att mamma opererades samma dag. För mig kändes det givet att skriva upp mig som blodgivare. Det är naturligt att ge blod tycker jag. Tänk så onödigt om det finns personer som inte överlever på grund av att det inte finns tillräckligt med blod, när det är något vi alla går runt och bär på, säger Cecilia och tillägger att hennes mamma i dag mår bra.

– Min pappa gav dessutom blod i 20 år, trots att han led av nålskräck. Så nu tänkte jag att det är min tur att föra facklan vidare.

2024 blir tredje året på rad som Cecilia deltar i Blodomloppet. Och i år blir första gången hon tänker springa. Tidigare har hon promenerat runt.

– Det ska bli jättespännande. När jag var liten sprang jag korta banlopp, men inte i vuxen ålder. Det är ett trevligt evenemang att delta i med sina kollegor. Det är mycket gemenskap, säger hon.