VÄLKOMMEN TILL BLODOMLOPPET BORÅS!

Häng med och uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen med ett härligt naturnära lopp! IK Ymer och GeBlod hälsar er välkomna till Blodomloppet Borås – med start och mål vid Ymergården och Borås Skidstadion.

Det blir ett lopp med utmaningar som passar alla; vare sig ni vill fort fram, vill utmana er själva eller helt enkelt vill en god sak. Här är nämligen målet större än er tid och prestation. Vi promenerar och springer för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Efter loppet firar vi med picknickkassen som ingår vid laganmälan. Vi hoppas på en folkfest där publiken är lika viktig som alla deltagare. Vi ses den 2 september!

PM / Information

Anmälan

Anmälan görs individuellt eller i lag. Ett (1) lag kan bestå av max 5 deltagare. Lagdeltagare inom samma lag kan delta i olika distanser/klasser.

Om du vill anmäla många personer samtidigt, ladda ner vår Excel-mall som du hittar på anmälningssidan.

Kontakta kansli@blodomloppet.se om du vill få hjälp att skapa en kundsida eller rabattkod, passar ditt företag som anmäler fler än 20 deltagare.

Anmälningsavgiften är 300 kr för 5 km och 10 km. För Lilla Blodomloppet är anmälningsavgiften 100 kr.

Sista anmälningsdag för lag är den 23 augusti och för individuell anmälan är sista anmälningsdag den 26 augusti.

Efter den 26 augusti kostar en individuell anmälan 400 kr.

Anmälan görs på anmalmig.nu fram till och med evenemangsdagen. På evenemangsdagen går det även bra att göra anmälan på plats vid Ymergården/Skidstadion.

Direktlänk

Bansträckning

Våra lopp:

5 km löpning/promenad: Härlig tur på promenadvänliga stigar som bjuder på en fantastisk natur och som passar perfekt för en  motionsrunda med kompisgänget.

10 km löpning: På löpvänliga stigar och vägar i området mellan Ymer och Kype bjuder vi på vacker natur med en lagom utmaning för en motionär. Banan är kuperad på sina ställen.

Lilla Blodomloppet: Vi springer, skuttar eller går, allt beroende på vilken utmaning man önskar. En bana för barn 2-4 år och en bana för barn upp till 12 år. Den längsta banan är ca 1000 m. Självklart blir det tröjor och medaljer till alla! Efter loppet erbjuds även familjerna att upptäcka ”Jätten Ymers Stig”, en aktivitetsbana för alla.

Banskisser kommer läggas in lite längre fram.

 

 

 

 

Direktlänk

Blodgivargåva

Du som är registrerad blodgivare kan hämta ut en blodgivargåva i GeBlods tält.

Direktlänk

Dela din bild med oss

Ta gärna en bild på dig och dina lagkompisar när ni springer Blodomloppet och dela den med oss! Använd länken nedan för att få med vår fina Blodomloppsram. Påminn gärna dina följare i ditt inlägg om att vi rör oss tillsammans för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen! ❤️ #blodomloppet

Dela din bild (klicka)

Direktlänk

Evenemangsområde

Start- och målområdet kommer att vara på Borås Skidstadion. Här kommer också en scen att finnas samt en storbildsskärm. Tält för information och ett tält där GeBlods personal informerar om blodgivning och hur ni kan rädda liv på arbetstid finns också här. Flera av våra samarbetspartners och sponsorer kommer också att ha sina tält här.

På Ymergården delar vi ut nummerlappar och t-shirts och här kan du också göra efteranmälan. Här delar vi också ut picknickkassarna. Vill du lämna in värdesaker för förvaring under loppet har vi också en plats för det på Ymergården. Vår servering är öppen och här kan du fika eller varför inte köpa korv med bröd till kvällsmat.

En karta över evenemangsområdet kommer att finnas här någon vecka före evenemanget.

Direktlänk

Förvaring

Vill du lämna in värdesaker för förvaring under loppet har vi en plats för det på Ymergården.

Direktlänk

Nummerlappar

Vi kommer att ha nummerlappsutdelning samt utdelning av t-shirts i Ryahallens cafeteria torsdagen den 29 augusti klockan 16.00-19.00 samt fredagen den 30 augusti klockan 15.00-18.00.

Måndagen den 2 september delar vi ut nummerlappar och t-shirts på Ymergården från klockan 16.00. Kom i god tid innan ditt lopp startar.

Alla deltagare skall bära nummerlapp på bröstet. Nummerlapparna för de deltagare som är anmälda på 5 km och 10 km har chip för tidtagning. Promenadklassens nummerlappar saknar chip. Om du vet om att du deltar i fel nummerlapp är vi tacksamma om du meddelar det till funktionärerna på Ymergården som lämnar ut nummerlappar.

 

Direktlänk

Omklädning & toaletter

Det finns omklädningsrum på Ymergården där ni kan byta om och även duscha.

Toaletter finns på Ymergården och på Skidstadion. Det kommer också att finnas toalettvagnar nära start- och målområdet.

Direktlänk

Parkering & hitta hit

Det finns ett antal parkeringar i området.

Om du har nära så promenera eller cykla till Ymergården. Det är ju både hälsosamt och miljövänligt och sedan får du en bra uppvärmning till loppen på köpet:-).

Direktlänk

Picknickkasse

Picknickkassarna hämtar ni på Ymergården.

Direktlänk

Medalj, resultat, prisutdelning

Alla deltagare som fullföljer får en medalj om man vill det. Det delas också ut priser till de tre snabbaste löparna på 5 km och 10 km både i dam- respektive herrklassen. Du som är registrerad blodgivare kan hämta ut en blodgivargåva i GeBlods tält.

Resultat presenteras på webben under ”Resultat”. Kom ihåg att om du vid anmälan uppgett att du inte vill ha namnet synligt på internet syns endast ditt startnummer och tid. Hittar du fel i resultatlistan anmäler du det till resultat@racetimer.se.

Direktlänk

Sjukvård

Vi har sjukvårdare på plats i arrangemangsområdet. Om någon deltagare behöver sjukvård kontakta närmsta funktionär som i sin tur kontaktar sjukvårdsansvarig.

OBS! Vid akuta skador eller sjukdomstillstånd, ring 112.

Direktlänk

Starttid

17.30 Lilla Blodomloppet

17.50 Löpning 10 km

18.00 Löpning 5 km

18.05 Promenad 5 km

Direktlänk

Uppvärmning

Gemensam uppvärmning för de som önskar framför scenen. Det är Friskis & Svettis i Borås som håller i våra uppvärmningar.

17.20 Lilla Blodomloppet

17.40 Löpning 10 km

17.50 Löpning 5 km och promenad 5 km

Direktlänk

Vätskestationer

Det kommer att finnas två vätskestationer utmed 10 km. För 5 km finns det en vätskestation.

Direktlänk

Övrigt

Sätt upp årets affisch på din arbetsplats

Vi arrangerar Blodomloppet i Borås

Förening – IK Ymer

Tel: 073-360 16 68
E-post: boras@blodomloppet.se

GeBlod – Blodcentral

Tel: 033-616 23 77
E-post: –

NU FINNS SPELLISTAN FÖR DIG SOM UNDRAR VARFÖR DET BEHÖVS ETT LOPP SOM UPPMÄRKSAMMAR BLODGIVNING.

Den räddade spellistan