Sveriges största motionslopp

Lojala blodgivare säkrar sjukvårdens blodbehov under corona-pandemin

20-06-14

Idag den 14 juni uppmärksammar WHO årligen blodgivarna över hela världen, och påminner om att fler blodgivare behövs för att det alltid ska finnas säkert blod till sjuka och skadade patienter.

Blodomloppet ställer om – alla lopp arrangeras på distans

20-06-10

Under augusti och september kommer Blodomloppet att arrangeras på distans. Detta på grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner för fysiska evenemang. Beslutet innebär att Blodomloppet kan bygga vidare på traditionen med motionslopp som uppmärksammar vikten av att ge blod.

IFK Umeå är ny arrangörsförening för Blodomloppet i Umeå

20-05-29

Nu står det klart att IFK Umeå är ny arrangörsförening för Blodomloppet Umeå.

Blodomloppet vill uppmärksamma blodgivningen i samma omfattning som tidigare – flyttar vårens lopp till hösten

20-03-31

Motionsloppsserien Blodomloppet vill fortsätta uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen på 17 orter runt om i landet. Föreningen har därför, tillsammans med de lokala idrottsföreningarna och blodcentralerna, beslutat att ändra datum för flera av årets vårlopp. Detta på grund av Covid-19.

Information från Blodomloppet med anledning av coronaviruset (covid-19)

20-03-27

Med anledning av coronavirusets spridning vill Blodomloppet med detta meddelande informera om hur vi arbetar med frågan kring covid-19.


Humana är ny nationell sponsor till Blodomloppet – blir värd för Specialomloppet

20-02-14

Blodomloppet har glädjen att presentera omsorgsföretaget Humana som ny nationell sponsor. Humana kommer vara på plats och synas i samband med alla årets Blodomlopp, samt därutöver vara värd för den nya klassen Specialomloppet – värd Humana.

En djupdykning i hälsoarbete på arbetsplatsen tillsammans med Helene Hjalmarson från Karlstad universitet

20-02-12

Blodomloppets vision är ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod. I våra kanaler finns nu intervjuer med prefekten Helene Hjalmarson från Karlstad universitet som bland annat berättar om motivation, hur vi kan förebygga benskörhet och frakturer senare i livet och vilka samband det finns mellan social aktivitet och hälsa.

Räddar ni liv på arbetstid?

19-12-14

Fler blodgivare behövs och därför startar nu satsningen ”Rädda liv på arbetstid” där arbetsgivare uppmuntrar sina anställda att ge blod på arbetstid.

Blodomloppet växer och välkomnar Växjö som ny ort

19-10-25

Blodomloppet grundades 1993 i Stockholm och Göteborg med syfte att lyfta fram vikten av att ge blod och att finna framtidens blodgivare. Och det blev succé! Sedan starten har serien motionslopp vuxit till att i år 2019 locka över 105 000 deltagare. Fler orter har tillkommit kontinuerlig sedan 1993 och när nu Växjö välkomnas som […]

Blodomloppet lockade över 105 000 deltagare!

19-09-27

”Framtidens blodgivare finns bland motionärer. Vi startar ett lopp och kallar det Blodomloppet”. Så sa grundarna när de arrangerade det första Blodomloppet 1993 i Stockholm och Göteborg. Sedan dess har loppen spridit sig över landet och i år deltog över 105 000 deltagare.

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor