Sveriges största motionslopp

Gör Blodomloppet till en företagsaktivitet – delta på distans hela oktober!

20-09-25

Blodomloppet är ett av årets viktigaste evenemang för att rekrytera nya blodgivare i Sverige. Det här speciella året har loppen arrangerats på distans – och nu förlänger Blodomloppet möjligheten att delta hela oktober ut.

Hanna Nyvell är en av Humanas hjältar som gärna uppmuntrar fler till att bli blodgivare

20-07-28

“Att kunna bidra till vårt samhälle och ge blod till någon är en liten uppoffring för mig, men det kan betyda liv och död för någon annan”, säger Hanna Nyvell. Humana är en av Blodomloppets nationella sponsorer, bland annat för att lyfta fram de positiva effekter som fysisk aktivitet har, inte minst för personer med […]

Blodplasma – en viktig råvara för läkemedelstillverkning

20-07-13

  De flesta känner nog till att det blod man lämnar i samband med blodgivning ofta är helt livsavgörande för den person som är i akut behov av blodtransfusion på sjukhuset. Men mindre känt är att ca 50 % av det blod man lämnar består av proteinrik blodplasma som utgör en viktig råvara för att […]

Lojala blodgivare säkrar sjukvårdens blodbehov under corona-pandemin

20-06-14

Idag den 14 juni uppmärksammar WHO årligen blodgivarna över hela världen, och påminner om att fler blodgivare behövs för att det alltid ska finnas säkert blod till sjuka och skadade patienter.

Blodomloppet ställer om – alla lopp arrangeras på distans

20-06-10

Under augusti och september kommer Blodomloppet att arrangeras på distans. Detta på grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner för fysiska evenemang. Beslutet innebär att Blodomloppet kan bygga vidare på traditionen med motionslopp som uppmärksammar vikten av att ge blod.

IFK Umeå är ny arrangörsförening för Blodomloppet i Umeå

20-05-29

Nu står det klart att IFK Umeå är ny arrangörsförening för Blodomloppet Umeå.

Blodomloppet vill uppmärksamma blodgivningen i samma omfattning som tidigare – flyttar vårens lopp till hösten

20-03-31

Motionsloppsserien Blodomloppet vill fortsätta uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen på 17 orter runt om i landet. Föreningen har därför, tillsammans med de lokala idrottsföreningarna och blodcentralerna, beslutat att ändra datum för flera av årets vårlopp. Detta på grund av Covid-19.

Information från Blodomloppet med anledning av coronaviruset (covid-19)

20-03-27

Med anledning av coronavirusets spridning vill Blodomloppet med detta meddelande informera om hur vi arbetar med frågan kring covid-19.


Humana är ny nationell sponsor till Blodomloppet – blir värd för Specialomloppet

20-02-14

Blodomloppet har glädjen att presentera omsorgsföretaget Humana som ny nationell sponsor. Humana kommer vara på plats och synas i samband med alla årets Blodomlopp, samt därutöver vara värd för den nya klassen Specialomloppet – värd Humana.

En djupdykning i hälsoarbete på arbetsplatsen tillsammans med Helene Hjalmarson från Karlstad universitet

20-02-12

Blodomloppets vision är ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod. I våra kanaler finns nu intervjuer med prefekten Helene Hjalmarson från Karlstad universitet som bland annat berättar om motivation, hur vi kan förebygga benskörhet och frakturer senare i livet och vilka samband det finns mellan social aktivitet och hälsa.

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor