Ditt friskvårdsbidrag kan rädda liv!

Använd ditt friskvårdsbidrag till startavgiften hos oss

3 saker du kanske inte visste om friskvårdsbidraget:

1.

Du kan använda det till startavgiften hos oss

2.

Du och dina arbetskompisar kan använda det till startavgiften hos oss

3.

Du och dina arbetskompisar kan tillsammans uppmärksamma blodgivningen – och rädda liv!

Ett hälsosammare Sverige

Att lyfta friskvård är något som ligger nära Blodomloppets vision om ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod. Våra lopp är idag populära företagsaktiviteter, där många arbetsgivare deltar med lag och gör en hälsosam after-work tillsammans med sin personal.

Syftet med friskvårdsarbete är att främja de anställdas hälsa. Önskan är från företagens sida att få mer nöjda medarbetare, som mår bättre – och därmed kan vara mer produktiva och mindre sjukskrivna. Plus att det blir roligare att jobba tillsammans om man mår bra, förstås!

Många företag erbjuder friskvård till sina anställa i form av löneförmåner eller andra typer av aktiviteter. Men så många som 37 procent av de som får friskvårdsbidrag nyttjar det inte (Sifo, 2017). Brist på motivation, inspiration och tid sägs vara de tre främsta faktorerna.

Friskvårdsbidraget är en löneförmån

Begreppet ”friskvårdsbidrag” handlar om en skattefri löneförmån till de anställda. Företag kan med andra ord välja att erbjuda sina anställda ett ekonomiskt bidrag öronmärkt till friskvårdsaktiviteter. Det finns ingen lagstiftad skyldighet för arbetsgivaren att erbjuda friskvårdsförmåner, även om det är vanligt att så är fallet. Ett villkor för förmånerna är att aktiviteten erbjuds hela personalen.

Är du inte anställd? Som egenföretagare kan du läsa mer om avdrag för motion och friskvård här.

Friskvård enligt Skatteverket

Skatteverket publicerar exempel på aktiviteter som är godkända för att ingå i friskvårdsbidrag. Den här indelningen görs med jämna mellanrum om – och den avgörande faktorn är om aktiviteten är kopplad till ”motion”.

Även om mycket kan kopplas till begreppet ”motion” är inte utrustning godkänt i friskvårdsbidraget. Du kan med andra ord inte be din arbetsgivare betala för dina löparskor, men du kan utan bekymmer be chefen om att stå för X antal lag i Blodomloppet. Kanske kan ni dessutom få lite arbetstid avsatt till att lunchträna?

Friskvårdsportaler

Idag finns det en rad olika så kallade friskvårdsportaler som samlar olika erbjudanden om friskvård till arbetsplatser. Syftet är att göra det enklare för företaget att erbjuda ett stort utbud av olika friskvårdsaktiviteter.

Är ditt företag anslutet till någon av friskvårdsportalerna Wellnet, Epassi eller Benify? Perfekt! Då kan du hitta oss där. Sök upp oss i din portal, klicka hem din startavgift som du sedan kan nyttja på alla våra Blodomlopp.

Använd friskvårdsbidraget till startavgiften

Anmäl dig själv eller ett lag till Blodomloppet och uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen.

Anmäl dig till Blodomloppet
Blodomloppets syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen

Blodomloppets syfte är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen

Läs mer om blodgivning