Information från Blodomloppet med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med anledning av coronavirusets spridning vill Blodomloppet med detta meddelande informera om hur vi arbetar med frågan kring covid-19.

Av Blodomloppet
27 mars 2020
Twitter Facebook

Styrelsen i Föreningen Blodomloppet håller kontinuerliga möten där vi planerar arrangemangens säkerhet och innehåll. Som en del i detta arbete följer vi det aktuella läget med covid-19.

OBS! Läs uppdaterad artikel med årets upplägg här: Blodomloppet arrangeras på distans (10 juni)

Uppdatering 20 april:

För att samla svar på vanliga frågor har vi uppdaterat sidan Frågor & Svar med en sektion för covid-19.

Uppdatering tisdag 31 mars:

Tidigare år har Blodomloppet arrangerat omkring hälften av loppen under maj-juni och den andra hälften under augusti-september. På grund av covid-19 kommer i år alla lopp att arrangeras under augusti-september.

Läs mer här: Blodomloppet vill uppmärksamma blodgivningen i samma omfattning som tidigare – flyttar vårens lopp till hösten

Uppdatering 27 mars:

Utifrån myndigheternas rekommendationer, som efter detta begränsats till 50 deltagare, kan vi sannolikt inte arrangera våra lopp under vårens säsong (maj-juni), utan tittar istället på datum för att genomföra alla lopp under hösten (augusti-september).

Vi återkommer inom kort med mer information.

Uppdatering 12 mars:

Vi följer myndigheternas rekommendationer och i mitten av mars gick Regeringen ut med en ny förordning:

”Förordningen innebär att det, från och med torsdag 12 mars och tills vidare, i hela Sverige, blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare.

Regeringen kommer att löpande pröva behovet av förordningen och den upphävs när förbudet inte längre behövs.”

Vi på Blodomloppet arbetar vidare med denna prioriterade fråga och återkommer så fort vi kan med mer information.

Mer om information om covid-19, hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.