Sveriges största motionslopp

FAQ – Frågor & Svar

Här samlar vi frågor och svar för att ge vägledning kring vanliga funderingar.

Observera att på grund av coronapandemin så kan läget förändras med kort varsel. Vi uppdaterar så fort vi kan med aktuell information.


Uppdatering Corona

Följande sektion är uppdaterad 20 april 2020.

Jag är redan anmäld till årets lopp, vad händer med min anmälan?

Din anmälan flyttas automatiskt till det nya datumet som du hittar här: Våra lopp

Tipsa gärna vänner och kollegor om det nya datumet och att de ska anmäla sig så tidigt som möjligt för att underlätta planeringen och arrangemanget.

Jag anmälde mig till ett av vårens lopp, men kan inte det nya datumet, hur gör jag?

Om du inte kan det nya datumet kan du välja mellan olika alternativ:

  • Du kan välja att delta i ett annat Blodomlopp. Kontakta kansli@blodomloppet.se för att få mer information.
  • Du kan ge bort/sälja din plats till någon annan, innan sista anmälningsdag är det gratis att ändra namn och sträcka.
  • Du kan efterskänka din anmälningsavgift till den lokala arrangörsföreningen.
  • Du kan få ett presentkort på summan som du kan använda 2021.

Vi hade en kundsida på vårloppen, finns den kvar?

Ja, er kundsida finns kvar med samma länkar som tidigare, skulle den inte fungera ta kontakt med kansli@blodomloppet.se så hjälper vi dig.

Om läget i samhället inte förändras, när tar ni i så fall beslut om vad som händer med höstens lopp?

Om något ändrar våra planer kring årets lopp tas beslut av Blodomloppets styrelse senast den 15 juni.

Blodomloppet arbetar på olika lösningar för att göra årets lopp så bra som möjligt och vår ambition är att loppen arrangeras anpassade efter rådande rekommendationer.

Vad händer med min anmälan om loppet inte kan genomföras som vanligt i höst?

Om loppet inte kan genomföras som vanligt kommer du att få mer information så fort vi vet mer. Det kan till exempel bli så att:

  • Du springer ett “virtuellt” Blodomlopp där det inte sker någon återbetalning av avgift, utan du får tröja, medalj och nummerlapp att springa i. Mer information om detta eventuella scenario kommer inom kort.
  • Du väljer att inte springa det “virtuella loppet”, men hämtar ut tröja, medalj och nummerlapp för att springa ditt eget lopp (själv eller tillsammans med andra). Ingen återbetalning av avgift. Mer information om detta eventuella scenario kommer inom kort.
  • Du väljer att inte springa, inte få en tröja, medalj eller nummerlapp, men vill hjälpa Blodomloppet och stötta arrangörernas ungdomsverksamhet genom att donera din startavgift.
  • Du väljer att inte alls vara med och får din avgift tillbaka, minus 30 kr som är en serviceavgift. Du får i detta alternativ inte någon tröja, medalj eller nummerlapp.

Vi uppdaterar så fort vi vet mer kring dessa eventuella scenarion.

Om ni förändrar något kring årets lopp, hur får jag veta det?

Vi meddelar i alla våra kanaler; på blodomloppet.se, i sociala medier samt via e-postutskick till alla anmälda deltagare så fort något skulle ändras.

När är sista anmälningsdag för mitt lopp?

Du hittar information om sista anmälningsdag på blodomloppet.se och i vårt anmälningssystem.

Försök att anmäla dig/er så tidigt som möjligt för att underlätta loppens planering och arrangemang. 2020 är ett utmanande år för Blodomloppet och alla arrangerande idrottsföreningar. Vi hoppas att du vill vara med så att vi kan arrangera loppen även kommande år!


Allmänna frågor och svar

Nedan följer allmänna frågor och svar för Blodomloppet.

Vilken tid startar loppet?

Alla lopp startar en vardagkväll, men tiderna varierar från lopp till lopp. Du hittar starttiden till ditt lopp i anmälan eller på loppets informationssida. Läs mer om respektive lopp här.

Hur mycket kostar det att vara med? 

Deltagaravgiften i Blodomloppet varierar beroende på vilken ort du deltar på. Varje lokal arrangör sätt sitt pris inom ett centralt intervall. Normalt sett kostar det mellan 250-320 kronor för enskild deltagare. Ibland förekommer rabatter och erbjudanden vilket kan påverka priset. Läs mer om respektive lopp här.

Är jag försäkrad när jag deltar?

Föreningen Blodomloppet Sverige, som är nationell arrangör, har ingen olycksfallsförsäkring för dig som deltagare. Alla deltagare uppmanas att se över sitt eget försäkringsskydd.

Jag har inte fått någon bekräftelse via e-post på min anmälan. Vad ska jag göra?

Vi skickar inte ut några bekräftelser via e-post. Har du fått ett ordernummer i samband med din anmälan är allt i sin ordning.

Måste jag vara blodgivare för att delta i blodomloppet? 

Nej, du behöver inte vara blodgivare för att delta. När du är med i Blodomloppet hjälper du oss att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen.

Hur blir jag blodgivare?

Vid varje lopp finns GeBlod på plats. Vill du anmäla ditt intresse för att bli blodgivare blir både vi och alla dina medmänniskor väldigt glada. Läsa mer om blodgivning på www.geblod.nu.

Kan man vara både tjejer och killar i laget?

Ja, det roliga med Blodomloppet är att du kan mixa ditt lag hur du vill – killar och tjejer, unga och gamla. Det spelar heller ingen roll om ni deltar på olika distanser. Alla är välkomna och ni kan delta i samma lag!

Kan vi vara fler än 5 personer i ett lag?

Nej, varje lag består av 5 deltagare. Ytterligare deltagare anmäls som individuella och i samband med anmälan finns möjligheten att beställa en extra picknickkasse.

Fotograferar ni under loppet?

Ja, under alla våra arrangemang kommer det att finnas fotografer på plats. Bilder kan komma att läggas ut på Blodomloppet.se, vår Facebooksida eller användas i inbjudan eller annan marknadsföring av Blodomloppet. Vi har i skrivande stund ingen fototjänst och kan därför inte garantera att våra fotografer lyckas fånga dig på bild under loppet.

Hur gör jag för att inte stå med i start- och resultatlistorna på nätet?

Om du inte vill stå med i start- och resultatlistorna klickar du i rutan “Jag vill inte att min anmälan ska synas på Internet” i samband med anmälan.

OBS! Dessa Frågor & Svar ska ses som vägledande men inte definitiva. Sidan uppdateras löpande och förändringar kan uppkomma.

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor