Håll stilen på milen

Springa, gå eller något däremellan? Oavsett hur du planerar att ta dig runt banan är Blodomloppet en perfekt mix av folkfest och gemenskap. Här är bästa tipsen för att njuta längs vägen.

Av Blodomloppet
21 februari 2024
Twitter Facebook

Gå eller springa? 3 tips för att hålla stilen på milen

Att genomföra ett lopp handlar om mycket mer än tiden på klockan och kampen mot mjölksyran. Att gå Blodomloppets bana är ett perfekt alternativ om du till exempel har knän som inte tillåter dig att springa längre, eller bara gillar att vara utomhus och njuta av folkfesten.

Finns det då något man kan tänka på eller förbereda inför promenaden? Jajamen, Andreas Dahlqvist, löpcoach på Friskis delar med sig av 3 tips för att hålla stilen på milen:

Tips 1: Förberedelser

Ut och gå, vi blir bra på det vi tränar på. Det viktiga är att ha bra dojor, när vi går sätter vi i hälen mer därför behöver vi en bra sko som ger stöd för det. Men köp inte nya skor bara för att.

Tips 2: Stilen

Upp med blicken, när vi tittar långt fram gör det mycket med hållningen i ryggen och höften. Försök att ha en hög frekvens på stegen, vi vill hinna så många steg som möjligt. Tänk dig att du rullar en stor stenbumling. Om du låter den stanna lite varje gång, kostar det mycket energi. En sådan bromsande fas finns också när vi tar långa kliv – vi tappar lite energi varje gång. All kraft framåt.

Tips 3: Under loppet

Njut av atmosfären och våga släppa lurarna. Njut av att det kommer folk som hejar på dig. Ge publiken en high five och heja på alla som deltar i loppet!