Visby: ”Många företag som deltar med sin personal”

Torsdag 13 september är det dags för den trettonde upplagan av Blodomloppet i Visby. Arrangörerna, VIF Gute Friidrott och Blodcentralen i Visby, ser fram mot en eftermiddag med motion, hälsa och blodgivning i fokus.

Av Blodomloppet
11 september 2018
Twitter Facebook

Blodomloppet har i år genomförts på 16 orter runt om i landet och Visby är sista och 17:e stad i årets kalender. Målet med motionsloppsserien är att uppmärksamma vikten av blodgivning och få fler att ge blod.

VIF Gute Friidrott är den idrottsförening som tillsammans med blodcentralen är arrangör för torsdagens lopp. Linda Möllerström från klubben gör sitt andra år som tävlingsledare och berättar att förberedelserna har gått bra.

Det känns jätteroligt att vi är uppe i drygt 1200 anmälda deltagare till årets lopp! Blodomloppet är tillbaka på en vardag, men i övrigt är det inga större förändringar i vare sig bansträckning eller arrangemanget.

Representanter från blodcentralen finns på plats på Gutavallen för att ta emot intresseanmälningar och svara på frågor. Gotland har speciella förutsättningar när det kommer till behov av blod då ö-läget gör det extra viktigt att ha en stor blodgivarkår att kalla in vid behov, för att undvika en bristsituation.

Tröj- och nummerlappsutdelning sker hos blodcentralen för att öka kopplingen till loppets syfte, samt för att få fler att besöka blodcentralen för första gången.

Extra satsning på barnaktiviteter

Linda Möllerström berättar att man satsat på extra familjearrangemang och att det kommer finnas hoppborg och maskotar på plats för de yngsta. Dessutom bjuds det på gratis glass från Gute Glass till alla barn som deltar i Lilla Blodomloppet.

Alla som deltar i Blodomloppet i lag med 5 personer får en picknickkasse att dela på efter målgång.

– Det är väldigt många gruppanmälningar i år och många nya företag i startlistan som deltar med sin personal, vilket förstås känns extra kul, berättar Linda Möllerström.

Loppet genomförs med start och mål på Gutavallen. På tävlingsområdet finns en storbildsskärm som möjliggör livesändningen från loppet.

Mer information om Blodomloppet Visby 2018