Inför Örebro: Uppemot 5 000 deltagare – ”Ett av våra största arrangemang inom blodgivningen”

IF Start och Blodcentralerna i Region Örebro arrangerar den 20:e upplagan av Blodomloppet i Örebro. Loppet har vuxit rejält sedan starten 1998 och lockar i år uppemot 5 000 deltagare.

Av Blodomloppet
23 augusti 2017
Twitter Facebook

På plats vid loppet finns möjlighet att anmäla sig som blodgivare och få veta hur man bäst kan hjälpa till för att sprida budskapet om blodgivning vidare.

– Blodomloppet är ett av våra största arrangemang inom blodgivningen. Det är väldigt positiv stämning och många som kommer fram och frågar saker om blodgivning, så väl som blir givare, berättar Malin Joelsson, kommunikationsansvarig på blodcentralerna i Region Örebro län.

Bland deltagarna i Blodomloppet Örebro är en stor andel redan blodgivare sedan tidigare. Bland fjolårets deltagare var omkring 900 blodgivare sedan tidigare.

– Vi har en trogen blodgivarbas i regionen. De är vana att ge året runt vilket är väldigt värdefullt för sjukvården, avslutar Malin Joelsson, som även meddelar att blodcentralerna i fjol fick uppemot 200 nya intresseanmälningar i samband med Blodmloppet.

Lokal ambassadör för årets lopp är cyklisten Emilia Fahlin, som kommer vara på plats med ett lag och springa 5 kilometer.

Arrangeras för 20:e gången

Per Almkrantz från IF Start är tävlingsledare och berättar att förberedelserna inför evenemanget på Trängens IP har gått bra.

– Blodomloppet är väldigt viktigt för IF Start som förening. I samarbete med BK Forward har vi drygt 150 funktionärer som hjälper till med evenemanget, berättar Per Almkrantz.

1998 hade loppet 250 deltagare och sedan 2005 arrangeras det på Trängens IP. Årets lopp blir det 20:e i ordningen och sträckorna som deltagarna går eller springer är 5 respektive 10 kilometer. Lilla Blodomloppet arrangeras för barn.

Bli blodgivare

Blodomloppet Örebro

Blodomloppet Örebros historia