Fem sätt för en lycklig och engagerad personal

Inaktivitet är en farsot som drabbar dagens arbetsplatser. Med en genomsnittlig arbetstid på 36,4 timmar i veckan och många jobb som blir allt mer stillasittande, innebär det att det finns en stor andel vuxna som inte i får någon form av fysisk träning. Och det är ett STORT problem

Av Blodomloppet
20 juni 2024
Twitter Facebook

”Nästan 500 miljoner människor kommer att utveckla hjärtsjukdomar, fetma, diabetes eller andra icke smittsamma sjukdomar (NCDs) som kan tillskrivas fysisk inaktivitet mellan 2020 och 2030. Något som kommer kosta 27 miljarder dollar årligen om inte regeringar snabbt vidtar åtgärder för att uppmuntra mer fysisk aktivitet bland sina befolkningar.” Enligt en rapport från WHO, 2022.

Glädje genom träningsinitiativ

För att skapa en hälsosam företagskultur behöver företag vara kreativa och utveckla välmående-policyer och initiativ som gör det enkelt och roligt för medarbetare att vara fysiskt aktiva. Detta kan till exempel innebära att uppmuntra distansarbetare att delta i walk-and-talk möten eller personal som har stressiga uppgifter att delta i regelbundna yogasessioner eller mindfulness-aktiviteter.

Läs mer på sprintcrowd.com

Fem konkreta fördelar med träningsutmaningar

Ett sätt för arbetsgivare att uppmuntra till aktivitet är att genomföra olika virtuella träningsutmaningar. Utmaningar som kan hjälpa till att minska stress, förbättra engagemang, minska personalomsättning och öka produktiviteten på arbetsplatsen. Här är fem skäl att överväga en företagsvälmående-utmaning på din arbetsplats:

1. Produktivitet

Att uppmuntra träning och en hälsosam livsstil är en vinn-vinn-situation för både medarbetare och arbetsgivare. Organisationer som anstränger sig för att motivera till träning märker ofta fördelar som högre moral och kamratskap, förbättrad produktivitet och minskad personalomsättning. Medarbetare som är i form och hälsosamma kan fokusera bättre, koncentrera sig längre och även fatta bättre beslut.

2. Social interaktion

Att arbeta hemifrån är för många det nya normala, men utan de dagliga personliga mötena kan det vara svårt att upprätthålla den naturliga gemenskapen som ofta finns på en arbetsplats. Därför kan träningsutmaningar, rätt implementerade, bli ett utmärkt substitut för de personliga mötena och bidra till att skapa en känsla av gemenskap bland medarbetarna.

3. Anti-utmattning, ångest och stress

Dålig stresshantering kostar den globala ekonomin enorma summor i förlorad produktivitet. Och arbetsrelaterad stress är ett betydande hälso- och säkerhetsproblem som har förmågan att förstöra en medarbetares mentala välbefinnande och påverka deras relationer med kollegor, vänner och familj.

Flera studier har visat att så lite som tio minuters träning om dagen kan lindra humörstörningar som ångest eller depression genom att frigörandet av serotonin, endorfiner och dopamin ökar i hjärnan.

Du vet den känslan när du avslutar en löprunda eller ett träningspass och mår så mycket bättre än innan? Den känslan beror på att området i hjärnan som reagerar på stress stimuleras när du tränar.

4. Energiboost

Träning kan hjälpa till att öka låga energinivåer – särskilt om det kombineras med näringsrik mat och tillräcklig vila. Bara den enkla handlingen att resa sig och röra på sig regelbundet under dagen hjälper musklerna att användas, och detta ökar överföringen av glukos och syre till hjärnan och kroppen, vilket ökar energinivåerna. Att inte resa sig regelbundet har motsatt effekt.

5. Bättre immunitet

Träning är ett utmärkt sätt för medarbetare att bygga upp sin immunitet och immunsvar. En nyligen publicerad studie i Sports Medicine undersökte om personer som är i form är mer motståndskraftiga mot COVID-19-infektion och fann att fysisk aktivitet kan reglera och påverka virusimmunitet.