Västerås 24 augusti 2020

Bli blodgivare

Viktigt på riktigt – bli blodgivare

Vi har vår Blodgivartrailer på plats under kvällen. Kom gärna in till oss och se hur den ser ut och anmäl dig som blodgivare om du vill.

Alla som registrerar sig som nya blodgivare på plats är med i utlottningen av en cykel och cykelhjälm från Sportson. De erbjuder även möjligheten att få din cykel servad under loppet. Toppen för miljön att låta bilen stå och ta cykeln istället!

– De som redan är blodgivare är med i utlottning av fina priser säger Gitte Johansson, legitimerad biomedicinsk analytiker och blodcentralernas ansvarige för Blodomloppet i Västerås. Blodgivare får dessutom en extra gåva i tältet under kvällen.

Årets Blodambassadör 2019!

Malin Persson är en 24-årig tjej från Söråker utanför Sundsvall som blivit utvald till Blodambassadör 2019!

Malin har bott i Västerås i tre år och läser på Mälardalens Högskola till lärare för förskoleklass och upp till klass tre. Hon är lagkapten i VSK Bandy som vann SM-guld för första gången tidigare i år. Malin blev dessutom utsedd till årets spelare i svensk dambandy för andra året i rad.

Bandyn är fortfarande lika rolig och Malin har skrivit på för VSK ytterligare ett år. Hon tränar mycket och försöker även spela golf och passa på att åka hem när hon är ledig.

Inspirationen till att försöka bli blodgivare kommer från Malins morfar. Hon har försökt en gång tidigare men hade för låga värden då och hoppas att hon har fått bättre värden nu. Därför tycker hon det är kul att ha blivit vald till årets Blodambassadör i år.

– Jag hoppas ha tillräckligt bra värden för att kunna bidra till en god sak och hjälpa människor i behov.

Vi tycker det är jätteroligt att Malin vill vara vår Blodambassadör i år! Ni träffar henne på Blodomloppet i Västerås som går av stapeln den 26 augusti i år.


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor