Tack för 2023 – tillsammans för livet och svensk idrott

Blodomloppet Sveriges turné med sina 20 stopp är nu över för denna gång. Under året har vi besökt storstäder såväl som små orter, från Umeå i norr till Malmö i syd, från stora Stockholm till lilla Dals-Ed. Blodomloppet fortsätter att sprida sitt syfte om den livsviktiga blodgivningen och sätter samtidigt människor i rörelse.

Av Blodomloppet
18 september 2023
Twitter Facebook

Inspirerar till friskvård och räddar liv

Vi har höjt pulsen hos våra deltagare på såväl raka asfalterade gator som på kuperade naturstigar. Vi har både inspirerat till en mer hälsosam vardag och till ett förbättrat friskvårdsarbete på tiotusentals arbetsplatser. Vi har rekryterat tusentals nya blodgivare som i framtiden tillsammans kommer att kunna rädda tiotusentals liv. Vi har tillsammans bidragit till en mer hållbar svensk idrott, där motionsarrangemang som vårt eget, med fler goda syften, dessutom helt eller delvis kan finansiera arrangörsföreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.

Detta har vi skapat tillsammans, och för det vill vi säga tack! Tack till alla arrangörsföreningar, blodcentraler, deltagare och partners för att ni varit med på denna 30-åriga resa som nu fortsätter!

Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Nystart efter pandemin

Pandemin drabbade motionsarrangemangen hårt under 2020 och följande år. Från att ha kunnat öppna våra startfållor för över 100 000 människor fick vi under en period nöja oss med att bjuda in våra absolut mest trogna löpare på distans. Organisationen har tillsammans med sina arrangörsföreningar under denna period fått tänka om och prova nytt.

Tack vare det omfattande stöd motionsarrangemangsrörelsen fått genom Riksidrottsförbundets återstartsstöd har Blodomloppet och våra arrangörsföreningar kunnat komma ut på andra sidan igen, påväg tillbaka till vad som var normalläget. Tack vare återstartsstödet kunde vi under 2023 åter växa och till och med utöka vår verksamhet med nya städer som vill göra Blodomloppet till en återkommande höjdpunkt i kommunen. Våra arrangörsföreningar kan återigen räkna med intäkterna från arrangemangen för att satsa på ungdomarna och se Blodomloppet som en av sina avgörande inkomstkällor. Det är en viktig, ibland avgörande, bas för sina idrottsliga satsningar som är så viktiga för att forma vårt samhälle.

Så tack för 2023 och på återseende 2024 – tillsammans för livet och svensk idrott!