Sundsvall/Timrå: ”Första upplagan av Blodomloppet”

Timrå IP vid NHK Arena gör sig redo för den första upplagan av Blodomloppet i Sundsvall/Timrå. Arrangörer av loppet är Sundsvalls Orienteringsklubb och blodcentralen  i region Västernorrland.

Av Blodomloppet
25 augusti 2018
Twitter Facebook

– Det här blir den första upplagan av Blodomloppet i Sundsvall. Bansträckningen över 10 respektive 5 kilometer är lättlöpt, flack och har ett växlande underlag. Den långa banan går läng med kusten, berättar Jan-Erik Lindvall, tävlingsledare för loppet.

Föreningen är vana arrangörer och ordnar främst orienteringstävlingar, medan det på vintern blir längdskidor.

– Vi är främst en ungdoms- och breddklubb och en av de stösta klubbarna inom orientering. Totalt har vi ungefär 600 medlemmar, varav ett par tjejer i juniorlandslaget, berättar Jan Erik-Lindvall.

Träffa lokala ambassadören Caroline Mattson

Blodcentralerna från regionen finns på plats under kvällen för att ta emot intresseanmälningar från de deltagare och publik som vill bli blodgivare. Personal från blodcentralerna i Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik deltar i samband med loppet.

På plats vid Blodomloppet finns också den lokala ambassadören Caroline Mattson.

– Caroline har en sjukdom som kallas Hodgkins lymfom och är en cancer i lymfsystemet. Diagnosen fick hon när hon vad 19 år gammal och hon har nu som 26-åring fått 88 påsar blod. Det betyder att minst 176 blodgivare och medmänniskor har bidragit till att Caroline har klarat kriserna och nu kan hysa gott hopp om att bli botad.

Caroline Mattson kommer som lokal ambassadör för loppet att finnas med under kvällen den 28 augusti. Hon kommer då berätta mer om vad det betyder för henne att det finns människor som kan tänka sig att vara blodgivare.

Läs mer: