LEADTOOLS v19.0

Scandic om att främja hälsa hos sin personal

För Scandic Hotels handlar hälsa om att MÅ BRA i kropp och knopp, att vilja gå till jobbet och ha energi som räcker till både arbete och fritid

Av Blodomloppet
25 maj 2021
Twitter Facebook

Vi blir alltid inspirerade av våra partners och andra företag som väljer att delta i Blodomloppet för att främja hälsan hos sin personal! Därför pratade vi med Malin Odéhn från Scandic Hotels om varför de valde att engagera sig i just Blodomloppet och vilka andra insatser de gör för att främja hälsan hos personalen:

”Det känns bra att engagera sig i just Blodomloppet av flera anledningar. Dels för att uppmärksamma och stötta en viktig sak som blodgivningen så klart, men också för att det är en aktivitet där alla kan vara med. Det är också det vi ser, att vi har ett stort intresse att vara med! För någon är det en viktig morot att kuta milen sitt snabbaste, för någon annan är det att promenera tillsammans med kollegorna och för någon annan kanske allt handlar om den gemensamma picknicken efteråt. Oavsett varför man är med är det mycket uppskattat och känns därför helt rätt för oss!

För oss på Scandic handlar hälsa om att MÅ BRA i kropp och knopp, att vilja gå till jobbet och ha energi som räcker till både arbete och fritid  – det är så vi skapar grunden för att ge alla våra gäster en ”great hotel experience”.

Vår grund är att hälsa är olika saker för olika personer; för någon är hälsa att springa ett maraton, för andra är det att äta en kanelbulle mindre eller för en tredje att faktiskt äta en kanelbulle. Ingen definition är rätt eller fel. Hälsa är en helhet och det vill vi ta vara på.

För några år sen samlade vi vårt hälsoarbete under vår egen hälsoklubb, Scandic Health Club, med syfte att synliggöra allt vi erbjuder på ett enkelt sätt och att skapa samhörighet kollegor emellan för att peppa varandra till hälsosamma val. Varje hotell har en hälsoinspiratör som arbetar med hälsofrågorna lokalt och gör sin egen hälsoplan beroende på vad just det hotellet behöver och vill fokusera på.

Sen har vi hjälp av att vi t.ex. är Nordens största gymkedja, med gym på nästan alla våra hotell där personalen självklart får träna. Men vi fokuserar också extra på återhämtning och stretching under perioder, eller på vad vi äter. Allt med det breda perspektivet på hälsa i åtanke. Vi har friskvårdspeng och vi försöker knyta till oss attraktiva samarbeten, som detta med Blodomloppet, för att uppmuntra våra kollegor att röra på sig.”

Läs mer om friskvård här.

Läs mer om Scandic Health Club här.