Ramudden ny huvudpartner till Blodomloppet

Blodomloppet förbereder sig för fullt inför den nya säsongen och kan presentera Ramudden som en ny huvudpartner. Ramudden är ett företag som tar medarbetarnas hälsa på allvar, bland annat genom den interna hälsosatsningen ”Passion for Health”.

Av Blodomloppet
21 december 2017
Twitter Facebook

Ramudden är ett av marknadens största företag med inriktning på uthyrning av produkter och tjänster för en säker väg- och byggarbetsmiljö.

Företaget grundades 2004 och finns idag på ett 50-tal platser i Sverige, Norge, Finland och Estland.

– Ramudden passar bra med Blodomloppet eftersom våra arrangörer kan dra nytta av deras kompetens när vi arbetar med våra lopp och bansträckningar. Dessutom känns deras interna hälsosatsning ”Passion for Health” helt rätt i tiden och något vi gärna samarbetar med, säger Claes Fagerström, ordförande för Blodomloppet Sverige.

Hjälper personalen med träningsupplägg och kostråd

Jennifer Pierre arbetar som Hälsocoach på Ramudden och leder den interna satsningen på hälsa och friskvård.

Jennifer, vad är Passion for Health och varför gör Ramudden den här satsningen?

– Passion For Health är en friskvårdssatsning vars ändamål är att få en friskare, hälsosammare och mer motiverad personal. Vi anordnar träningsläger, deltar i motionslopp, arrangerar interna tävlingar och hjälper personalen med träningsupplägg och kostråd.

– Allt för att motivera och utmana personalen samtidigt som vi vill bygga en hälsosam företagskultur.

På vilket sätt passar Blodomloppet in i ert arbete?

– När Ramudden gör större event kring motionslopp så vill vi delta i lopp som blandar nytta med nöje. Vi tycker att blodgivning är en viktig sak att uppmärksamma och känner oss stolta över att kunna stödja detta genom att gå in som huvudpartner.

– Då Ramudden är rikstäckande och Blodomloppet finns på hela 17 orter 2018 så kände vi också att detta lopp passar oss perfekt, så att vi lokalt kan engagera oss på de orter där både Ramudden och Blodomloppet finns.

Hur ser det ut med din egen träning?

Som hälsocoach gissar vi att du har lite att leva upp till?

– Jag är allätare när det kommer till träning. Det blir styrketräning, löpning, cykling, simning och en del skidor under vintern. Jag kommer att delta i minst 10 av Blodomloppets lopp under 2018. Då tillsammans med mina kollegor från orten.

– När 2018 är slut kommer jag dessutom vara uppskriven som en ny blodgivare om mina värden är godkända, avslutar Jennifer Pierre.

Läs mer om Ramudden.