Ramudden förlänger sitt samarbete med Blodomloppet – blir värd för Blodomloppet på distans

Blodomloppet och Ramudden förlänger nu sitt samarbete med ett nytt fokus – att tillsammans arbeta för att skapa säkra och hållbara distanslopp.

Av Blodomloppet
13 december 2020
Twitter Facebook

Under 2020 fick Blodomloppet likt många andra ställa om sin verksamhet på grund Covid-19. Samtliga 19 arrangemang fick ställas in och från och med juni erbjöds istället Blodomloppet på distans. Syftet var fortsatt att bidra till ett hälsosammare Sverige där det aldrig råder brist på blod, nu på distans där deltagare själv valde hur och när man deltog.

Passion for health

Blodomloppet på distans kommer under 2021 fortsatt att erbjudas som ett alternativ för de som vill ha ett mål med sin träning, där Ramudden nu går in som nationell partner. Utöver att vara en helhetsleverantör inom arbetsplatssäkerhet, jobbar Ramudden även aktivt med friskvård.

Initiativet Passion for Health startades 2016 för att uppmuntra medarbetare till att träna målmedvetet och regelbundet. Grundtanken är att ett friskt företag också behöver friska, starka medarbetare som trivs tillsammans. Lina Korsgren, professionell skidåkare i Team Ramudden, är knuten till projektet och driver bland annat Ramuddens interna friskvårdsaktiviteter.

– Blodomloppet står för blodgivning, hälsa och gemenskap vilket även är tre viktiga delar för oss på Ramudden. Framför allt vill vi uppmärksamma blodgivningen som kommit att bli än viktigare under detta år men att dessutom kunna vara med och bidra till säkra lopp i och med distansloppens uppkomst harmonierar väl med vår egen verksamhet. Vi försöker alltid hitta en röd tråd i våra samarbeten och i detta fall har vi verkligen hittat rätt, säger Sten Bramwall, marknadschef på Ramudden.

Blodomloppet tror på distansupplägget

Under hösten 2020 deltog över 15 000 personer i Blodomloppet på distans och uppmärksammade vikten av att ge blod. Under kommande år erbjuds lösningen med distanslopp under hela säsongen, vilket Tomas Hoszek, ordförande i Blodomloppet Sverige, tror är en lösning även för framtiden.

– Blodomloppet och Ramudden har ett fint upparbetat samarbete. Nu tar vi gemensamt steget innovativt in i framtiden med distansloppet som kanal för att sprida budskapet om säkerhet, något som står Ramudden nära. Nu kan vi tillsammans sprida blodgivningsfrågan ännu bredare i Sverige, säger Tomas Hoszek, ordförande, Blodomloppet Sverige.

Tillsammans har Blodomloppet och Ramudden för avsikt att erbjuda en upplevelse som både kan främja hälsa på arbetsplatsen och uppmärksamma blodgivning under säkra former.

Mer information: