Praktikertjänst och Blodomloppet inleder nytt samarbete

Vårdkooperativet Praktikertjänst är tillbaka som ny nationell partner till Blodomloppet. Samarbetet innebär bland annat att Praktikertjänst sponsrar alla anställda med anmälningsavgift och löpartröjor samt sprider budskapet om den livsviktiga blodgivningen.

Av Blodomloppet
08 maj 2024
Twitter Facebook

Hållbar vård i hela Sverige

Praktikertjänst erbjuder tandvård och hälso- och sjukvård på 730 mottagningar över hela landet – från Ystad till Karesuando. Visionen om att erbjuda långsiktig hållbar vård för alla i hela Sverige och uppmuntra till en hälsosam livsstil passar väl ihop med Blodomloppets vision om att skapa en god folkhälsa i hela landet.

– Blodomloppet har en viktig funktion och är en av Sveriges största friskvårdsinsatser för företag, kommuner och regioner. Tidigare år har omkring 800 medarbetare från Praktikertjänst deltagit i blodomlopp, och i år siktar vi på att bli ännu fler, säger Mats Fogelberg, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Praktikertjänst, och fortsätter:

– Genom samarbetet kan Praktikertjänst och Blodomloppet tillsammans bidra till att sprida kunskap och öka medvetenheten om vikten av att ge blod.

7 300 medarbetare med i satsningen

– Vi välkomnar med varm hand Praktikertjänst tillbaka till Blodomloppet. För oss är samarbetet sammankopplat med våra grundvärderingar och budskap om en hälsosam livsstil. Det känns väldigt inspirerande att återuppta vårt samarbete, säger Tomas Hoszek, ordförande för Blodomloppet Sverige.

Inom ramen för samarbetet kommer Praktikertjänst att uppmuntra alla cirka 7 300 medarbetare att delta i någon av de 24 blodomloppen. Praktikertjänst kommer att stå för anmälningsavgift, löpartröjor och även bidra med expertkunskap kring blodgivning.