Örebro: ”Blodomloppet är ett perfekt tillfälle för blodcentralen”

Torsdag 23 augusti är det dags för den 21:a upplagan av Blodomloppet i Örebro. Arrangörerna, IF Start och Blodcentralerna i Region Örebro, ser fram mot en kväll som lyfter fram vikten av blodgivning och lockar många nya blodgivare.

Av Blodomloppet
11 augusti 2018
Twitter Facebook

– Blodomloppet är ett perfekt tillfälle för blodcentralen att träffa nya och etablerade blodgivare. Det är alltid en härligt positiv stämning på plats och många som kommer fram och frågar saker om blodgivning eller passar på att anmäla sig som blodgivare, berättar Malin Joelsson, kommunikationsansvarig på blodcentralerna i Region Örebro län.

Många deltagare väntar i år med att anmälda sig in i det sista och anmälningsläget inför loppet är något under fjolårets notering.

– Vi hoppas att vi kommer i närheten av förra året då vi var ca 5000 anmälda. Förberedelserna går enligt plan och det är ett intensivt arbete sista veckorna. I år har vi ca 12 st partners, 20 st leverantörer och vi kommer vara över 200 funktionärer som medverkar under Blodomloppet, berättar Per Almkrantz, tävlingsledare från IF Start. Han fortsätter:

Det är samma bansträckningar som förra året och vi jobbar hela tiden med små förbättringar av arrangemanget för både deltagare och publik. I år kan man bli VIP-kund till Blodomloppet om man anmäler minst 5 eller 10 lag. Vi fixar då tält, bord och bänkar till alla deltagare och bjuder på kaffe till maten.

Omkring 900 blodgivare deltog i fjol

Många av deltagarna i Blodomloppet Örebro är blodgivare. Bland fjolårets deltagare var omkring 900 blodgivare sedan tidigare.

– Vi har en trogen blodgivarbas i regionen. De är vana att ge blod året runt vilket är nödvändigt för sjukvården, avslutar Malin Joelsson, som även meddelar att blodcentralerna i fjol fick uppemot 200 nya intresseanmälningar i samband med Blodomloppet.

Bland nyheterna för i år kan även nämnas att NHL-proffset Calle Gunnarsson är ambassadör för loppet.

– Vi är mycket glada att hockeyproffset Calle Gunnarsson blir vår ambassadör i år och kommer att medverka på plats under Blodomloppet. Calle är uppvuxen i Örebro och spelar hockey i St Louis Blues i NHL, avslutar Per Almkrantz.

Läs mer om Blodomloppet Örebro 2018