Oslo Norge, 25.11.2015: Telemarksbruket produserer 100% malmfuru for Moelven. Det samme materialet som finnes i Heddal Stavkirke fra 1200-tallet. Foto:Hampus Lundgren

Moelven Skog första företaget att anmäla sig till Blodomloppet i Dals-Ed

Blodomloppet utvecklar med ett satellitlopp i Dals-Ed den 16 maj och det första företaget att anmäla deltagare var Moelven Skog.

Av Blodomloppet
21 mars 2022
Twitter Facebook

Emelie Larsson jobbar som virkesköpare på Moelven Skog och arbetar på det lokala kontoret i Ed. Företaget har knappt 80 anställda och på det lokala kontoret i Ed är man 6 personer.

Vi fick en pratstund med Emelie där hon berättade mer om hur Moelven arbetar med friskvård.

Hur jobbar Moelven Skog med friskvård?

– Moelven har hälsoinspiratörer på företaget. Jag är inte en av våra hälsoinspiratörer, men just i detta fall fick jag lite inspiration och anmälde två lag från Distrikt Väst, säger Emelie.

– Moelven jobbar aktivt med friskvård i olika omfattning. Vi har exempelvis på varje Distriktsmöte ett inslag av någon aktivitet, där vi provar lite olika varianter för att eventuellt väcka medarbetares intresse för någon utav sporterna. Vissa gånger jobbar vi med lite större projekt och vissa gånger lite mindre. Allt från att åka Vasaloppet till att pausa ett möte för att ta en promenad i den friska luften, fortsätter Emelie.

Varför valde Moelven Skog att anmäla sig till Blodomloppet?

– Vi valde Blodomloppet för att det är en rolig aktivitet som passar alla. Det är speciellt kul när det är för ett välgörande ändamål, avslutar Emelie.

Vi önskar Moelven Skog lycka till med sitt friskvårdsarbete och hälsar välkomna till Blodomloppet i Dals-Ed den 16 maj!