Leksands IF deltar i Blodomloppet

Den 29 maj är det Blodomloppet i Borlänge, och även detta år deltar Leksands IF genom SHL-spelarna Kalle Östman, Marcus Karlberg och Martin Karlsson som kommer att finnas på plats för att kombinera nytta med nöje för en god sak.

Av Blodomloppet
10 maj 2023
Twitter Facebook

Martin Karlsson, som till vardags är forward i Leksands IFs herrlag, har tidigare varit med när Blodomloppet genomförts i Borlänge och han har trevliga minnen från sitt deltagande.

Det var en riktig folkfest med många privatpersoner och företag som på olika sätt bidrog till en trevlig kväll för ett gott ändamål. Den gången var jag själv inte med och sprang själva loppet, men alla som deltog och sprang verkade ha det riktigt roligt. Det är kul att få vara med och värma upp tillsammans med alla barn som ska springa och ha en trevlig stund med dem. Det finns mycket energi i dem och det är väldigt roligt att få vara med och uppleva.

För Kalle Östman och Marcus Karlberg, som också spelar i SHL med Leksands IF, blir deltagandet vid Blodomloppet något nytt. Det är dock två unga herrar som ser fram med tillförsikt inför den 28 maj i Borlänge.

– Det handlar om att vi vill kunna bidra till att folk ska få upp ögonen för att man faktiskt kan rädda liv på ett så enkelt sätt som att ge blod vilket numer går både snabbt och enkelt. Blodomloppet är en riktigt bra grej så för min del är det en självklarhet att ställa upp, säger Marcus Karlberg.

– Det ska bli riktigt kul. När Martin frågade om jag ville haka på var det ingenting att fundera över. Jag kände direkt att jag ville vara med och alla vet vilket behov det finns av blod så jag ser fram emot att vara en del av evenemanget, säger Kalle Östman.

”En större förståelse”

Leksandsforwarden Martin Karlsson berättar under samtalet att han vill kunna bidra som blodgivare framöver.

– Jag är absolut öppen för att lämna blod efter att min egna elitkarriär är slut. I och med sådana initiativ får man en bättre i inblick och förståelse av hur stort behov det finns av blod runtom i landet. Man har ofta sett blodbussarna och liknande men inte kanske haft full koll på betydelsen och jag vill kunna dra mitt strå, eller kanske rättare sagt blodsdroppe, till stacken.