Inför Visby: Dags för tolfte upplagan på Gotland – ”Bra genomslag för loppet syfte”

VIF Gute Friidrott och Blodcentralen i Visby förbereder sig för den tolfte upplagan av Blodomloppet i Visby. Redan innan själva loppet har man tillsammans med sponsorer uppmärksammat syftet i en egengjord kampanj.

Av Blodomloppet
14 september 2017
Twitter Facebook

Blodomloppet genomförs på 16 orter runt om i landet och Visby är sista ort i årets kalender. Målet med motionsloppsserien är att uppmärksamma vikten av blodgivning och få fler att ge blod. Och i Visby har arrangörerna redan uppnått en del av syftet.

Loppet genomförs med start och mål på Gutavallen. På tävlingsområdet finns, som vid alla årets lopp, en storbildsskärm som möjliggör livesändning från loppet på blodomloppet.se.

– I år har vi fått väldigt bra genomslag för loppet syfte och blodgivningens budskap redan innan själva loppet, berättar Gustav Melén från VIF Gute Friidrott.

Tillsammans med sponsorerna Destination Gotland, GEAB och Länsförsäkringar har loppet och Blodcentralen i Visby sjösatt en kampanj i sociala medier för att uppmärksamma blodgivningen på Gotland.

Speciella förutsättningar ur blodgivningssynpunkt

Gotland har speciella förutsättningar då ö-läget gör det extra viktigt att ha en stor blodgivarkår för att till varje pris undvika en bristsituation.

– Att det finns blod på morgonen är ingen garanti för att det finns på kvällen. Vi har fantastiska blodgivare men bristsituationer kan snabbt bli akuta och en bred blodgivarbas är förutsättningen för ett välfyllt lager, säger Marie Stenberg från Blodcentralen i Visby.

Lördagens lopp har tre klasser; 10 kilometer (start 14:00) , 5 kilometer (start 14:20) och Lilla Blodomloppet (start 13:30:45) för barn upp till och med 10 år. Efteranmälan är möjligt under dagen för individuellt startande.