Inför Karlstad: Över 2000 anmälda – ”Det finns alltid ett behov av nya givare”

Blodomloppet arrangeras i Karlstad för andra gången och antalet deltagare har ökat ordentligt sedan i fjol. Blodcentralen hoppas på många nya blodgivare från hela länet!

Av Blodomloppet
28 augusti 2017
Twitter Facebook

Arrangörerna, IF Göta och blodcentralerna i Värmland, ser fram mot en kväll med över 2 000 deltagare. Bland de lokala ambassadörerna för årets lopp finns både blodmottagare och -givare. En av dem är hockeyprofilen Jörgen Jönsson.

– Blodomloppet står för ett viktigt budskap med både blodgivning och hälsa fokus, säger Inger Eng, verksamhetschef Transfusionsmedicin i Värmland.

Representanter från blodcentralerna i Värmland finns på plats vid evenemangsområdet för att ta emot intresseanmälningar.

– Det finns alltid ett behov av nya blod- och plasmagivare. Vi behöver en bra bas med många givare att välja mellan, speciellt när det blir semestertider och snabbt kan uppstå, berättar Inger Eng.

Andra gången i Karlstad

Hannah Johansson från IF Göta är projektledare för loppet och berättar att förberedelserna har gått bra. Antalet deltagare blir en bit över 2 000 personer.

– Det är jättekul att se att intresset ökar. Blodomloppet är det enda loppet vi arrangerar på hemmaplan, på Tingvalla, och det är förstås extra roligt, berättar Hannah Johansson, projektledare för Blodomloppet på IF Göta.

Årets upplaga är det andra Blodomloppet i Karlstad. Bland nyheterna för i år finns bland annat en storbildsskärm som möjliggör livesändning. På skärmen kommer även specialgjorda filmer på ambassadörerna att visas.

Bli blodgivare

Om Blodomloppet Karlstad