Jönköping 2015. Foto: Josefine och Johan Nilsson, Conny Norén

Inför Jönköping: Kan nå 6 000 deltagare – ”Ett viktigt sammanhang för blodgivningen att synas i”

Hovslätts IK Friidrott och Blodcentralen i Jönköping ser fram mot tisdagens Blodomloppet, som kan nå uppemot 6 000 anmälda deltagare.

Av Blodomloppet
11 augusti 2017
Twitter Facebook

Förutom att uppmärksamma blodgivningen som fråga och därigenom kunna värva fler blodgivare är ett viktigt mål med Blodomloppet i Jönköping att uppmärksamma de som redan idag är blodgivare.

– Blodomloppet är viktigt sammanhang för blodgivningen att synas i, berättar Ingela Linnemann Nilsson från Blodcentralen i Jönköping. Vi brukar få omkring 150-200 nya intresseanmälningar i samband med loppet, fortsätter hon.

I länet ges under ett år omkring 14 000 blodpåsar.

Kan nå 6 000 deltagare

Stefan Sandberg från Hovslätts IK Friidrott är tävlingsledare och berättar att förberedelserna har gått bra.

– Vi hoppas på uppemot 6 000 deltagare inklusive de efteranmälningar som görs fram till och med tisdag, delger tävlingsledare Stefan Sandberg från Hovslätts IK Friidrott.

– Loppet fick bra omdöme från löparna i fjol, så vi har ett ganska liknande upplägg i år som tidigare. Vi bygger bland annat en bro vid en trång passage direkt efter starten, berättar Stefan Sandberg.

Personal från blodcentralen är på plats på evenemangsområdet i Knektaparken för att svara på frågor och berätta mer om blodgivning. Även blodbussen, som besöker drygt 20 hållplatser under året, kommer finnas på området från eftermiddagen.

Omkring 150 funktionärer ställer upp

Stefan Sandberg berättar att flera sektioner från Hovslätts IK är med och gör loppet möjligt.

– Vi är en av få mångsektionsföreningar som finns kvar och Blodomloppet är bra för att komma ihop. Totalt är det ungefär 150 stycken funktionärer som hjälper till med allt från nummerlappsutdelning till att vara trafikvakter längs med loppet.

Funktionärerna bygger även upp och river ned evenemangsområdet som byggs enbart för tisdagens lopp.

Blodomloppet Jönköping

Bli blodgivare