IK Sävehof ambassadörer för Blodomloppet i Göteborg

IK Sävehof  är världens största handbollsklubb och under senaste året har dam- och herrlaget engagerat sig för att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Nu är de ambassadörer för Blodomloppet i Göteborg 8 september och hoppas kunna inspirera fler att bli blodgivare och uppmuntra till en aktiv livsstil. 

Av Blodomloppet
24 augusti 2022
Twitter Facebook

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 17 orter runt om i Sverige. Syftet är detsamma sedan starten 1993 – att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och samtidigt främja en hälsosam livsstil. I Göteborg går starten den 8 september i Slottsskogen.

Under pandemin började IK Sävehof engagera sig för att uppmärksamma blodgivningen. Spelarna i herr- och damlaget besökte blodmobilen för att bli blodgivare, och på internationella blodgivardagen besökte de GeBlod i Nordstan för att ge blod. Nu är de ambassadörer för Blodomloppet för att uppmärksamma två hjärtefrågor – blodgivning och träning.

-Blodgivning är viktig på riktigt, det har vi spelare sett på nära håll efter att ha besökt barnsjukhusen här i Göteborg. Vi vill göra skillnad genom att uppmärksamma blodgivningen så fler ger blod. Det känns klockrent att göra det genom att springa Blodomloppet den 8 september, säger Sebastian Karlsson, lagkapten för herrlaget.

-Vi hoppas många av våra fans, medlemmar i klubben och förtag i våra nätverk vill hänga på oss i spåret säger Anette Tingets, CSR-ansvarig IK Sävehof.

Blodomloppet passar de allra flesta eftersom man både kan gå eller springa 5 eller 10 kilometer. I startavgiften ingår en nummerlapp, tröja och medalj. Anmäler man ett lag med fler än fem personer ingår även en picknickkasse som laget kan dela på efter målgång.

-Blodomloppet är en fantastisk aktivitet för vännerna, familjen eller kollegorna. Inte bara att man får ett roligt träningsmål tillsammans, utan för att det också har ett viktigt syfte säger Ulrika Ljung, kommunikatör på GeBlod.

Mer information om blodgivning hittar du på GeBlod.nu

Foto: Tommy Holl