Halmstad: ”Redan igång och rekryterar innan loppet ens har börjat”

Onsdag 6 september är det dags för den andra upplagan av Blodomloppet i Halmstad. Arrangörerna, Halmstad Orienteringsklubb och Blodcentralen Halmstad, ser fram mot en kväll med uppemot 1 200 deltagare.

Av Blodomloppet
02 september 2018
Twitter Facebook

Onsdag 6 september är det dags för den andra upplagan av Blodomloppet i Halmstad. Arrangörerna, Halmstad Orienteringsklubb och Blodcentralen Halmstad, ser fram mot en kväll med uppemot 1 200 deltagare.

Loke Agmarken är tävlingsledare för loppet och berättar att förberedelserna har gått bra.

– Planeringen har gått bra. Det känns stabilt även fast det är första gången som jag har rollen som tävlingsledare. Det är några fler anmälda i år gentemot i fjol.

Vana lopparrangörer

Loke är själv aktiv orienterare i föreningen och har en åttondeplats på sprint-SM som främsta merit.

– Vi är verkligen en breddklubb, med stark ungdomsverksamhet och många knattar på väg upp. Föreningen erbjuder fyra träningspass per vecka för alla som vill delta. Och på måndagar har vi nybörjarorientering där man inte behöver ha någon erfarenhet alls.

– Som klubb försöker vi också ha lite mer modern orienteringsträning. Till exempel göra ett ”känt” område lite svårare genom att ta bort symboler och ha olika moment. På så sätt kan både nybörjare och erfarna löpare delta.

Halmstad Orienteringsklubb är en van arrangörsförening. Man har bland annat stått värd för O-Ringen, samt arrangerar Hallands 3-dagars med 1200-1500 deltagare per dag.

En sjättedel av deltagarna är blodgivare sedan tidigare

Uppemot 200 funktionärer hjälper till i arrangemanget och för att få ett bättre flyt för deltagarna har man från fjolårets lopp uppdaterat starttiderna. Lilla Blodomloppet startar klockan 17:30, milen 18:00 och 5 kilometer 18:30.

Det är samma bansträckning som i fjol. Stigen som deltagarna springer på har en begränsning, men det är bättre framkomlighet gentemot i fjol då den är nyrenoverad i år.

– Blodcentralen är på plats precis som förra året för att ta emot intresseanmälningar från de som vill bli blodgivare. I samband med anmälan har 48 personer anmält sitt intresse, så vi är redan igång och rekryterar innan loppet ens har börjat, avslutar Loke Agmarken.

Omkring en sjättedel av de som anmält sig till loppet är blodgivare sedan tidigare.

Mer information om Blodomloppet Halmstad 2018