Arvid Tilfors, Malin Eneqvist, Philip Hedström, Gustav Sjöblom, Konrad Olsson

Gör som BearingPoint – rädda liv på arbetstid!

Att ha blodgivning på arbetstid som en förmån är självklar för BearingPoint. Gustav Sjöblom är den som informerar om blodgivning och uppmuntrar kollegorna att boka in gemensamma besök till blodcentralen.

– Rädda liv på arbetstid ligger i linje med våra värderingar och det är ett konkret sätt att bidra till en viktig samhällsfunktion, säger Gustav.

Av Blodomloppet
20 maj 2023
Twitter Facebook

Fler blodgivare behövs

Fler blodgivare behövs. Rädda liv på arbetstid är ett enkelt sätt för arbetsgivare att ta samhällsansvar genom att uppmuntra till blodgivning på arbetstid. När medarbetare påminns om att ge blod på jobbet är det större chans att det blir av. Att vi blir fler som ger är viktigt eftersom blodlagret ständigt behöver fyllas på.

Det var aldrig någon tvekan för managementkonsultbolaget BearingPoint när frågan om de skulle engagera sig i Rädda liv på arbetstid dök upp:

– Rädda liv på arbetstid ligger i linje med våra värderingar och det är ett konkret sätt att bidra till en viktig samhällsfunktion, berättar Gustav Sjöblom.

Gustav informerar kollegorna regelbundet om förmånen Rädda liv på arbetstid, och uppmuntrar till att ge blod. De brukar boka in gemensamma besök på blodcentralen för att peppa varandra att komma iväg. Bilden visar deras senaste blodgivning på Blodcentralen Sergel.

– Vi uppskattar all uppmuntran och hjälp med kommunikation som Blodcentralen ger oss. Det gör det roligare och lättare att Rädda liv på arbetstid!

Även Blodomloppet är självklart för BearingPoint. I år har de 16 anmälda deltagare till Blodomloppet i Stockholm. Heja gärna på livräddarna från BearingPoint ute på Djurgården den 13-14 juni!

Vill ni också Rädda liv på arbetstid? Gör en intresseanmälan här: https://geblod.nu/radda-liv-pa-arbetstid/

Fakta om blodgivning

Om du är 18-60 år och frisk är chansen stor att du kan bli blodgivare.

I svensk sjukvård går det åt en blodpåse i minuten dygnet runt, året om.
Mest blod, omkring 45 procent, går till patienter med cancer och kroniska sjukdomar. Nästan lika mycket går åt vid planerad kirurgi. Knappt 10 procent används inom intensivvården.

Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg. Det kan lagras i sex veckor och därför behöver blodlagret ständigt fyllas på.