Gör Blodomloppet till en företagsaktivitet – delta på distans hela oktober!

I tider där många jobbar hemifrån kan det finnas ett extra stort behov av att träffas i en gemensam företagsaktivitet. Företrädelsevis sker aktiviteten utomhus – och varför inte också för en god sak?

Av Blodomloppet
25 september 2020
Twitter Facebook

Blodomloppet är ett av årets viktigaste evenemang för att rekrytera nya blodgivare i Sverige. Det här speciella året har loppen arrangerats på distans – och nu förlänger Blodomloppet möjligheten att delta hela oktober ut.

Blodomloppet har beslutat att förlänga årets speciella säsong så att det går att delta på distans från 25 september till 31 oktober.

Så kan ni göra Blodomloppet till en företagsaktivitet

Blodomloppet grundades 1993 med syftet att genom hälsa och motion uppmärksamma vikten av den livsviktiga blodgivningen.

Vi hoppas att ni vill vara med och bidra till ökad kännedom för blodgivningen samtidigt som ni gör en rolig företagsaktivitet tillsammans.

Tips 1: Gå, jogga eller spring tillsammans!

Gör det enkelt – anmäl dig och dina kollegor till Blodomloppet på distans och gå, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer i anslutning till er arbetsdag.

Kan eller vill ni inte träffas i grupp kan ni delta samtidigt på var sitt håll och sammanstråla i ett gemensamt videomöte där ni tar på er era välförtjänta medaljer.

Tips 2: Skapa en ”friskvårdsförmiddag”

Bestäm er för en morgon där ni börjar med att delta i Blodomloppet på distans och avslutar med en frukost på arbetsplatsen eller en picknick i närheten. Stanna upp och diskutera frågor och ämnen ni inte annars har tid för.

Varför inte samtidigt bjuda in en föreläsare, till exempel en idrottare eller kostrådgivare som bjuder på tips och inspiration?

Tips 3: Utmana en konkurrent eller kollega

Visst har ni en konkurrent på orten? Är det inte dags att ni gör upp en gång för alla – i en stafett för en god sak? Ring lokaltidningen och be dem göra en artikel om att ”bittra rivaler” minsann kan komma överens om syftet (hälsa och blodgivning) är tillräckligt gott.

Delta i Blodomloppet på distans och dela upp sträckan 5 eller 10 kilometer mellan er medarbetare. Är det ingen utmaning att klå konkurrenten kan ni alltid delta i olika lag från samma arbetslag internt. Vem vill vara med chefen?

Tips 4: Träna med ett proffs

Bjud in en idrottare eller löptränare från den lokala idrottsföreningen och gör Blodomloppet på distans till ett träningspass där ni lär er mer om löpteknik.

En duktig tränare kan anpassa upplägget så att alla nivåer av motionärer får ut något av träningspasset. En idrottare kan vara inspirerande och rolig att utmana för den som värmt upp ordentligt!

Tips 5: Gör en tipspromenad

Visst finns det något fint i en klassisk tipspromenad? Det är hälsa och ”kunskap” i en perfekt kombination. Har du kollegor som verkligen vill springa kan ni ha en deltävling där den med flest rätt snabbast vinner.

Om ni väljer att göra en tipspromenad vill vi på Blodomloppet förstås slå ett slag för att blanda in både egna företagsfrågor och blodgivningsfrågor i quizzet. På GeBlod.nu under fliken Frågor & Svar hittar ni information om blodgivning som kan ligga till grund för en del av frågorna.

Tips 6: Så som det passar just er!

Är ni flera på arbetsplatsen som dras med skador eller andra hinder som gör att en långpromenad- eller löprunda är svårt att genomföra? Inga problem! Cykla, simma, skida, klättra eller gå ut på en promenad med hunden – eller något annat som passar er.

Rör er på det sätt som fungerar bäst utifrån era förutsättningar och dela Blodomloppet på distans i era sociala medier. Tillsammans deltar vi för ett hälsosammare Sverige där det aldrig råder brist på blod!

Hur ska vi göra rent praktiskt?

  1. Du eller en kollega anmäler ert företag/lag via något av de lopp som finns här. Anmälningssystemet ni kommer till heter AnmalMigNu.
  2. Efter anmälan får ni startpaket skickade till den adress ni angett. Startpaketen innehåller årets Blodomloppet-tröjor, nummerlappar och medaljer.
  3. Ni deltar genom att gå, jogga eller springa där det passar er. Det går bra att göra en företagsaktivitet av ert deltagande, men det går också bra att delta helt själv om man vill det.
  4. Dela gärna en bild eller ett videoklipp i sociala medier från din/er aktivitet. Blodomloppets syfte är att sprida vikten av att ge blod – och alla som är med bidrar hjälper oss att uppmärksamma blodgivningen!
  5. Om du vill bli blodgivare (det är absolut inget krav) hittar du mer information här på GeBlod.nu: Bli blodgivare

Nästa år hoppas vi att Blodomloppet kan vara tillbaka med ”vanliga” fysiska lopp. Tills dess ses vi gärna i sociala medier.

Följ Blodomloppet på Facebook (Blodomloppet Sverige) och Instagram (@blodomloppetsverige) och kom ihåg att tagga oss när du delar dina bilder eller videoklipp!

Blodomloppet på distans
Får du inte med dig dina kollegor? Gör Blodomloppet på distans till en familjeaktivitet!