20220614 Blodomloppet i Stockholm Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Gemenskap lockar hundratals av SEB-medarbetare till Blodomloppet

Gemenskap och möjligheten att erbjuda något för alla har gjort att SEB deltagit med sin personal i Blodomloppet nio år i rad. Vi har pratat med Lena Tilevall, HR Specialist Health & Work Environment på SEB Sverige, om deras friskvårdsarbete.

Av Blodomloppet
19 oktober 2023
Twitter Facebook

Hej Lena! Berätta om SEB!

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer.

Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 16 500 medarbetare.

Lena Tilevall, HR Specialist Health & Work Environment, SEB Sverige

Hur arbetar ni med friskvård på arbetsplatsen?

“People are at the core of everything”. Våra medarbetare är viktiga och vi vill att de ska må bra och har möjlighet till en hälsosam livsstil. Vi arbetar både främjande och förebyggande när det kommer till hälsa och har fokus på den så viktiga vardagsmotionen. Hälsa innefattar många olika områden och kan delas in i fysiskt, mentalt och socialt välmående.  Vi vill ge medarbetarna förutsättningar för en hälsosam livsstil och en bra arbetsmiljö. Vi vill att medarbetarna ska trivas, må bra och få energi när de är på arbetet och därigenom ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat träning i våra centrala fastigheter, meditation via Teams för samtliga medarbetare i Sverige, vi anordnar hälsodagar, inspirationsföreläsningar och träningsfilmer som spelas in och publiceras på intranätet för samtliga medarbetare.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag och dessutom bidraget ”Mitt Livsstilskonto” som ger möjlighet att köpa tjänster som förenklar vardagen, främjar hälsan och välmående. Vi erbjuder också samtalsstöd kostnadsfritt, för att ge stöd kring den mentala hälsan.

Varför tycker ni att Blodomloppet är ett bra komplement i ert friskvårdsarbete?

Som arbetsgivare vill vi uppmuntra våra medarbetare att röra på sig och vad kan vara roligare än att göra det tillsammans. I år var det nionde året i rad som vi erbjöd våra medarbetare att delta i tävlingen. Tävlingsformen går i linje med vår hälsostrategi med fokus på vardagsmotion då möjligheten finns till att promenera och jogga. En annan viktig parameter är att loppen arrangeras på flera orter i Sverige. Då loppen arrangeras en vardagskväll och avrundas med en härlig picknick blir det en perfekt avslutning på arbetsdagen tillsammans med kollegor.

Vad kommer ni att fokusera på under 2024 när det kommer till friskvård?

Vi kommer att fortsätta vårt främjande arbete med flera nya inspirationsföreläsningar och sprida budskapet om vikten att ha en hälsosam livsstil och att all rörelse räknas. Vardagsmotionen är nog så viktig.