Elitidrottare och äventyrare bland Blodomloppets lokala ambassadörer

Aron Anderson, Angelica Bengtsson, Karolina A Höjsgaard och Emilia Fahlin är några av Blodomloppets lokala ambassadörer.

Av Blodomloppet
24 mars 2017
Twitter Facebook

Som Blodomloppet tidigare berättat är Erik Ståhl ny superambassadör för alla årets lopp. Men inte nog med det, varje lokalt lopp utser dessutom själva egna ambassadörer som hjälper till med att uppmärksamma loppet och blodgivningen som fråga.

Blodomloppet Stockholm arrangeras 7-8 juni och kan i år presentera äventyraren Aron Anderson som ambassadör.

Aron har bland annat bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, cyklat till Paris och simmat till Åland. Dagarna före julafton nådde han Sydpolen som förste person i rullstol.

– Redan som liten stötte jag på blodgivning i samband med min cancerbehandling, sedan dess är jag alla blodgivare evigt tacksam, berättar Aron Anderson.

Aron: Ser fram mot att tacka alla

Video: Se när DIF Hockey deltog i Blodomloppet 2016

När Aron var nio år gammal fick han en cancertumör i bäckenet, som han var tvungen att operara bort, vilket gjorde att han hamnade i rullstol.

– Att nu få komma ut till Djurgården för att få en chans att tacka alla som hjälpt mig att överleva och samtidigt få vara med på Blodomloppet Stockholm blir en fantastisk kombination. Hoppas att ni är många som också kommer dit, ser fram emot att träffa er alla!

Blodomloppet Stockholm har även, lik tidigare år, ett stort samarbete med Djurgården Hockey för att lyfta Blodomloppet i samband med lagets matcher och till deras supportrar.

KHK och Angelica Bengtsson i Karlskrona

Även Blodomloppet Karlskrona har ett samarbete med sitt SHL-lag. Karlskrona HK är en av de lokala ambassadörerna för det Blodomlopp som arrangeras allra först, måndagen 15 maj.

Även stavhopparen Angelica Bengtsson ny ambassadör för i år.

Arrangörsföreningen i Karlskrona, KA2 IF, är en klassisk förening vad gäller stavhopp och Angelica Bengtsson får hjälp av Ingemar Skärvstrand och Timo Ranne från klubben med delar av sin träning.

Borlänges Karolina får förtroendet igen

Efter att ha varit uppskattad ambassadör i fjol återkommer Karolina A Höjsgaard som ambassadör för Blodomloppet Borlänge.

Karolina, som själv är blodgivare, tävlar i orientering och var med i Mästarnas Mästare 2016.

– Jag tycker att det känns jättebra att ge blod och kunna hjälpa någon annan. Jag uppskattar verkligen sms:et som jag får när mitt blod kommit en patient tillgodo, en riktigt bra feedback, berättar Karolina A Höjsgaard, elitorienterare och ambassadör för Blodomloppet i Borlänge.

Karolina var en av de 10 108 personer som i fjol deltog i Blodomloppet Borlänge.

”Blodomloppet har en mening och berör en väldigt viktig sak”

I Örebro är Emilia Fahlin lokal ambassadör. Emilia är proffscyklist, bor i Spanien och tävlar för teamet Wiggle High5.

– Det känns så klart jättekul att ha blivit tillfrågad som ambassadör! Blodomloppet är ett arrangemang som jag hört mycket positivt om och kunnat följa i flera år och som har en mening och berör en väldigt viktig sak, vilket är ännu bättre.

– Som idrottare själv känns det extra bra att kunna kombinera att locka folk till idrott och utmaning för ett bra ändamål.

Emilia: En träningsdag kan vara 6 timmar

En vanlig träningvecka tränar Emilia i två-  eller tredagarsblock med tuff träning med lättare pass emellan. En träningsdag är mellan 3-6 timmar med intervaller eller riktigt långa pass med uthållighetsträning.

Emilia Fahlin kommer hem till Örebro för att springa Blodomloppet 24 augusti på Trängens IP.

– Jag gillar ju en utmaning så hade nog tagit 10 kilometer om det inte låg mitt i cykelsäsongen, då löpmusklerna är lite ringrostiga. Så det får nog bli 5 km trots allt, så kan jag ta mig upp i sängen dagen efter…

Blodomloppet presenterar fler lokala ambassadörer inom kort.

Anmäl dig till Blodomloppet