Inför Halmstad: Dags för första upplagan av Blodomloppet i Halmstad

Halmstad Orienteringsklubb och Blodcentralen Halmstad, ser fram mot en premiärkväll med över 1 000 deltagare!

Av Blodomloppet
05 september 2017
Twitter Facebook

Under 2016 växte Blodomloppet med två städer och ny ort för i år är Halmstad. Blodomloppet genomförs nu på 16 orter runt om i landet, med målet att uppmärksamma vikten av blodgivning och få fler att ge blod.

Strax över 1 000 personer har anmält sig till premiärupplagan i Halmstad. Loppet genomförs i Tylösand och ha start- och målplats i anslutning till Livräddarna i Tylösands anläggning.

– Vi tycker deltagarsiffran är bra för att vara första året. Det ska bli roligt att se de röda tröjorna som en ådra längs med banan, berättar Göran Svensson, tävlingsledare för Blodomloppet Halmstad.

Deltagarna har tre sträckor att välja mellan; 10 kilometer (start 18:30), 5 kilometer (start 18:45) och Lilla Blodomloppet (start 18:00) för barn och ungdomar (ca 1,2 km).

På tävlingsområdet finns, precis som på alla årets lopp, en storbildsskärm som möjliggör livesändning från loppet.

Micke Syd och Mia Ebers är lokala ambassadörer

Representanter från Blodcentralen Halmstad finns på plats vid evenemangsområdet för att ta emot intresseanmälningar och svara på frågor om blodgivning. Lokala ambassadörer för loppet är Micke Syd (blodgivare) och Mia Ebers (blodmottagare).

– 2010 drabbades jag av en väldigt stor blodförlust efter min förlossning. Det krävdes 84 påsar blod för att hålla mig vid liv innan läkarna fick stopp för blödningen i min kropp, berättar Mia Ebers, för P4 Halland.

– Ända sedan 2010 har jag tjatat på Halmstad Blodcentral att vi ska få hit Blodomloppet. Och i våras fick jag ett samtal – där de undrade om jag ville vara med. Och det ville jag!

Arrangeras på 16 orter

2016 blev Blodomloppet Sveriges största motionslopp med 16 lopp i 15 städer och totalt 111 599 deltagare. 2017 arrangeras loppet på 16 orter.

– Blodomloppets arbetar för ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod. Syftet är att skapa uppmärksamhet och engagemang kring blodgivning och främja en hälsosam livsstil, säger Claes Fagerström, ordförande för föreningen Blodomloppet Sverige.

Bli blodgivare

Läs mer om Blodomloppet Halmstad

Blodomloppet till Halmstad (SVT)