Blodomloppet siktar på rekord

Att ännu tydligare lyfta fram den samhällsnytta som loppen skapar blir ett sätt för att locka fler deltagare och nya blodgivare.

Av Blodomloppet
13 januari 2019
Twitter Facebook

”2019 vill vi tillbaka till rekordnivåer”, berättar Claes Fagerström, ordförande i Föreningen Blodomloppet Sverige. Det totala antalet deltagare i Blodomloppet landade i fjol på 106 184. Antalet nya blodgivare som anmälde sitt intresse i direkt anslutning till evenemangsområdena uppgick till 2 495 stycken. Bägge är siffror som Blodomloppet siktar på att överträffa i år.

– 2018 var ett fantastiskt jubileumsår för Blodomloppet. I år vill vi tillbaka till rekordnivåer när det gäller antalet deltagare. Målet är att passera 2017 års notering på 112 054 personer, berättar Claes Fagerström, ordförande i Blodomloppet Sverige.

Hur ska ni göra för att öka antalet deltagare?

– Enligt deltagarna är det goda syftet och den sociala gemenskapen huvudanledningarna till att man gillar Blodomloppet, så bägge de delarna ska vi fortsätta att utveckla. Sedan arbetar vi hela tiden för att effektivisera vår marknadsföring, både centralt och lokalt.

– Konkurrensen om människors tid är stor och även fast vi har en stor och trogen bas av deltagare, som återkommer varje år, gäller det att vara på tå.

Vad betyder blodgivningen för Blodomloppet?

– Att uppmärksamma vikten av att ge blod och att främja en hälsosam livsstil är Blodomloppets två grundpelare. Blodomloppet grundades för att få fler i Sverige att ge blod och det är det som driver oss.

– På flera orter är Blodomloppet det största rekryteringstillfället under året. Här vill göra ännu mer för att rekrytera fler vardagshjältar, och samtidigt också passa på att uppmärksamma alla som redan är blodgivare, de räddar liv, avslutar Claes Fagerström.

Loppen 2019

Om Blodomloppet

Föreningen Blodomloppet Sverige är en ideell förening vars medlemmar är idrottsföreningar och blodcentraler. Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil.

Läs mer om Blodomloppet här: Om Blodomloppet

Kontaktuppgifter hittar du här: Kontakt