170829 IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Blodomloppet ser fram mot en fysisk turné – arrangerar lopp med 900 deltagare

I och med de lättnader av restriktioner som presenterades under måndagen (28 juni 2021) ser Blodomloppet nu fram emot en sensommar och höst som mer liknar ett normalt arrangemangsår.

Av Blodomloppet
29 juni 2021
Twitter Facebook

Under det senaste året har möjligheten att arrangera motionslopp i Sverige varit begränsade till följd av pandemin och de medföljande restriktionerna. Men från och med augusti 2021 arrangeras fysiska lopp med upp till 900 deltagare vardera, i enlighet med gällande restriktioner och rekommendationer.

Regeringens besked igår, måndag 28 juni, innebär för idrotten att begränsningen av antal deltagare är 900 personer och att detta gäller i start- och målområde (inte hela banan).

– Tack vare regeringens stöd har Blodomloppet kunnat drivas vidare, och nu ser vi äntligen fram emot en sensommar och höst med fysiska lopp, säger Tomas Hoszek, ordförande i Föreningen Blodomloppet Sverige.

– Tillsammans med våra arrangörer planerar vi nu för hur loppturnén ska genomföras. Mer information kommer löpande i våra digitala kanaler. Möjligheten att delta på distans finns kvar för de deltagare som inte vill eller kan närvara vid våra fysiska evenemang, avslutar Tomas Hoszek.

Mer information: