Blodomloppet och Ving inleder samarbete: ”Känns som ett perfekt sammanhang”

Blodomloppet fortsätter växa på partnersidan. Nu står det klart att Ving, Sveriges största researrangör, går in som nationell samarbetspartner. “Känns som ett perfekt sammanhang för oss att synas i”, säger Wenche Berntzon, projektledare Partnership på Ving.

Av Blodomloppet
19 mars 2024
Twitter Facebook

Blodomloppet är Sveriges största motionsloppsserie och gjorde ett mycket starkt 2023 med totalt 87 000 löpare på 19 olika orter.

2024 växer Blodomloppet med ytterligare fem arrangörsorter (Munkedal, Kristianstad, Borås, Kalmar och Eskilstuna) vilket alltså innebär lopp på totalt 24 orter.

Att främja hälsa och något så viktigt som att öka antalet blodgivare känns därför som ett perfekt sammanhang för oss att synas i.

Men det är inte bara i antalet lopp som Blodomloppet växer, utan även på partnersidan. Vi kan glädjande konstatera att Ving kliver in som ny nationell partner 2024. Ving är Sveriges största researrangör med 200 anställda och 660 000 årliga resenärer.

Partnerskapet innebär att Ving kommer att synas på Blodomloppets arrangemang, och vi får säkerligen se en hel del av Vings anställda delta i lopp över hela landet.

– Hälsa och träning är viktigt för många människor, även när man reser på semester och något vi satsar mycket på ute på våra egna hotell och resmål. Att främja hälsa och något så viktigt som att öka antalet blodgivare känns därför som ett perfekt sammanhang för oss att synas i, säger Wenche Berntzon, projektledare Partnership på Ving.

– Vi gläds åt att Blodomloppet fortsätter hitta samarbeten med företag och arbetsgivare som vill investera i social hållbarhet, och i sin personal genom fysisk aktivitet. Ving är en viktig och omtyckt researrangör med utgångspunkt från många svenska städer, flera av dem är exempel på Blodomloppets arrangörsorter, säger Tomas Hoszek, ordförande för Blodomloppet Sverige.