Anställda på Sveriges lantbruksuniversitet deltar i Blodomloppet

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) erbjöd för första gången sin personal att delta kostnadsfritt i Blodomloppet för att tillsammans uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. Totalt deltog närmare 300 anställda. Vi har pratat med Anna Gustafsson, HR-specialist på SLU, om hur de jobbar med friskvård!

Av Blodomloppet
20 november 2023
Twitter Facebook

Hej Anna! Berätta mer om SLU!

SLU är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

       Anna Gustafsson, Sveriges lantbruksuniversitet

Hur arbetar ni med friskvård på arbetsplatsen?

På SLU arbetar vi proaktivt för att de anställda ska må bra, både fysiskt och psykiskt. Ett viktigt område för oss är friskvård. Friskvård är en hälsobringande åtgärd som kan hjälpa vår personal att nå en bättre balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder våra anställda bland annat friskvårdsbidrag, deltagande i Blodomloppet, deltagande i orienteringstävlingen ”Hitta ut”, pausgympaprogrammet Pausit etc.

Varför tycker ni att Blodomloppet är ett bra komplement i ert friskvårdsarbete?

SLU har arbetsplatser över hela landet, från norr till söder. Därför passar Blodomloppet oss väldigt bra eftersom det täcker in hela Sverige. Vi vill också uppmärksamma den viktiga blodgivningen samt främja en hälsosam livsstil för våra anställda.

Vad kommer ni att fokusera på under 2024 när det kommer till friskvård?

SLU kommer fortsätta med att erbjuda de anställda kostnadsfritt deltagande i Blodomloppet. Anställda har också möjlighet att lämna blod på arbetstid.Vi kommer jobba mer för att uppmärksamma det med ambitionen att fler lämnar blod.