230831 Blodomloppet i Karlstad den 31 augusti 2023 Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

Anmälan är nu öppen till årets viktigaste lopp

Idag öppnade vi anmälan till Blodomloppet 2024. Efter ett mycket framgångsrikt 2023 ser vi nu fram emot att, för 31:a året i rad, bjuda in Sverige till vår livsviktiga löparrörelse.

Av Blodomloppet
06 november 2023
Twitter Facebook

Idag öppnade vi anmälan till Blodomloppet 2024. Efter ett mycket framgångsrikt 2023 ser vi nu fram emot att, för 31:a året i rad, bjuda in Sverige till vår livsviktiga löparrörelse.

– Blodomloppets starka budskap att uppmärksamma behovet av blodgivare behöver fortsatt spridas runt om i landet. Vi gläds åt att återigen kunna bjuda in till motionslopp i hela landet där vi uppmärksammar den livsviktiga blodgivningen, hälsa och välmående för arbetskamrater och skapar ekonomiska medel som får ungdomar att komma i rörelse, säger Tomas Hoszek, ordförande för Blodomloppet Sverige.

EN NYHET OCH EN ÄNDRING UNDER ÅRETS TURNÉ

Blodomloppet har en nyhet och en ändring i turnéschemat för 2024. Årets nyhet är att Blodomloppet arrangeras i Kristianstad för första gången.

– Vi har höga ambitioner och tror att det kan bli riktigt många deltagare. Det är en viktig intäkt för föreningen, så vi kan fortsätta bedriva den verksamheten vi har i dag, säger Johan Modig, PAN-Kristianstad.

– Vi hoppas att det ska kunna bli ett återkommande inslag, då vi tror att det kommer att bidra till ökad kännedom kring hur viktigt det är att ge blod. Blodet vi får in på GeBlod i Kristianstad bidrar varje dag till att rädda liv och vi behöver bli fler blodgivare för att säkerställa att alla patienter får möjlighet att få rätt blod i rätt tid, säger Marinna Nilsson, enhetschef på GeBlod i Kristianstad.

Årets ändring är att Blodomloppet i Visby byter arrangemangsdatum, från augusti till juni.

– Genom en flytt från augusti till juni vill vi möjliggöra för fler arbetsgivare att delta i Blodomloppet som en hälsosam after work innan semestern. Samtidigt vet vi att det inför sommarsemestern är viktigt att uppmärksamma vikten av att fortsätta ge blod, säger Linda Möllerström, VIF Gute Friidrott.

DÅ ARRANGERAR VI BLODOMLOPPET 2024

13 maj Dals-Ed

14 maj Malmö

20 maj Hudiksvall

21 maj Umeå

23 maj Örebro

27 maj Borlänge

28 maj Uppsala

30 maj Linköping

3 juni Kristianstad

4 juni Karlskrona

10 juni Göteborg

11-12 juni Stockholm

18 juni Visby

13 augusti Jönköping

26 augusti Östersund

27 augusti Sundsvall/Timrå

28 augusti Västerås

29 augusti Karlstad

3 september Halmstad

4 september Växjö