20220825 Blodomloppet i Västerås den 25 augusti 2022 Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

ABB fortsätter att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen

ABB är ett av Blodomloppets mest välrepresenterade företag som återkommande deltar i hela Sverige med hundratals medarbetare. Vi har pratat med Maria Samuelsson, HR-chef på ABB Sverige, om deras friskvårdsarbete.

Av Blodomloppet
05 oktober 2023
Twitter Facebook

Hej Maria! Berätta mer om ABB!

Vi är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Kortfattat kan man säga att vi arbetar med hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Vår långa historia sträcker sig 140 år tillbaka inom innovation och industri. Globalt är vi 105 000 medarbetare i över 100 länder.

Hur arbetar ni med friskvård på arbetsplatsen?

Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi har flera olika insatser inom friskvård, bland annat friskvårdsbidrag, motionsaktiviteter och hälsobefrämjande åtgärder såsom hälsoveckor och uppmuntran av fysisk aktivitet.

Maria Samuelsson, HR-chef på ABB Sverige

Varför tycker ni att Blodomloppet är ett bra komplement i ert friskvårdsarbete?

Vi har deltagit i Blodomloppet i över tio år och sponsrar våra medarbetare med lagavgiften. Blodomloppet inkluderar alla våra målgrupper där du kan både gå, jogga och springa, samt att loppet finns på de flesta av våra orter. Inför Blodomloppet sponsrar vi också alla ABB-deltagare med en egen träningströja. Plus att vi uppmuntrar våra medarbetare att ge blod och att de kan få permission för det om verksamheten tillåter.

Vad kommer ni att fokusera på under 2024 när det kommer till friskvård?

Vi fortsätter satsa på våra medarbetares välmående med olika friskvårdsaktiviteter även under 2024.