Uppsala 17 Maj

Uppsala

Blodomloppet i Uppsala 2018

Årets lopp går av stapeln 17 maj 2018! Vi firar 20-årsjubileet med flera spännande nyheter, där den allra mest spännande är att vi flyttar start och mål till vår nya friidrottsarena på Gränby sportfält. Den långa banan (10 km) går norrut till Gamla Uppsala, medan den korta banan (5 km och promenad) går i en slinga i Gränbyparken. Lilla Blodomloppet kommer som vanligt att gå två varv på friidrottsbanorna.

Du som är blodgivare får ett rabatterat pris och dessutom en gåva från Blodcentralen. Alla blodgivare får en ”hjälte”-stämpel på sin nummerlapp.

Nyhetsbrev 22 april
Nyhetsbrev 1 april

Bli blodgivare!

Genom att delta i Blodomloppet så hjälper du till att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen. På svenska sjukhus går det åt en blodpåse i minuten och Uppsala blodcentral behöver få in ca 500 blodpåsar i veckan för att klara Akademiska sjukhusets blodförsörjning. Genom att ge en påse blod hjälper man tre personer till liv och hälsa. Blodgivningstrailern kommer att vara på plats under Blodomloppet. Där kan du ge blod (rekommenderas inte om du springer loppet), anmäla dig som blodgivare eller fylla i en intresseanmälan. Blodgivare som deltar i Blodomloppet får en gåva från Blodcentralen. På GeBlod.nu hittar du allt du behöver veta om blodgivning.

Obs! Kom ihåg att ta med legitimation om du planerar att besöka blodgivningstrailern.

Vi är mycket stolta och glada över att vi uppfyller alla kriterier för diplomeringen som ett Miljömärkt Event.

Kontrollmätta banor!

Banorna kommer att kontrollmätas. Den långa banan kommer att vara exakt 10 000 meter. Klicka för preliminära banskisser.

Rabatterat pris på 24-timmarsbiljett UL (zon A)

I samarbete med UL erbjuder vi möjligheten att beställa en 24-timmarsbiljett (vuxen, zon A) till rabatterat pris i samband med anmälan. Priset är 44 kr (ordinarie pris 88 kr). En värdekod för 24-timmarsbiljetten skickas via e-post några dagar före tävlingen. Värdekoden är opersonlig och kan överlåtas. Kontakta oss om du redan har anmält dig och missade att beställa biljetten.

UL planerar att förstärka busstrafiken mellan tävlingsområdet och centrala Uppsala under de mest intensiva timmarna på tävlingsdagen.

Mer information om loppet

Information om anmälan.

Anmäl dig till Blodomloppet Uppsalas nyhetsbrev.

Snabba fakta

Tidigare års resultat

2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor & leverantörer