Uppsala

Tack för i år och välkomna tillbaka 2018!

Vi tackar alla deltagare och funktionärer för en fantastiskt fin vårkväll!

I år var ni så många som 13 270 deltagare (varav 2000 blodgivare) som deltog i Blodomloppet och Lilla Blodomloppet. 253 deltagare valde att efteranmäla sig. I Lilla Blodomloppet blev det nytt deltagarrekord med 448 deltagare (93 efteranmälda).

Det var full aktivitet i blodgivningstrailern med både blodgivningar och nyanmälningar. Blodcentralen fick även väldigt många intresseanmälningar och vi ser fram emot att de kommer till blodcentralen och anmäler sig som blodgivare. Erik Ståhl, riksambassadör för Blodomloppet bjöd i onsdags på en mycket uppskattad och välbesökt föreläsning på Akademiska sjukhuset. Ett stort tack till alla deltagare i Blodomloppet som via sitt deltagande, uppmärksammat den livsviktiga blodgivningen.

Blodcentralens hemsida.
Blodcentralen på Facebook.

Preliminärt datum för nästa upplaga av Blodomloppet i Uppsala är 17 maj 2018. Vi kommer att fira 20-årsjubileet med flera spännande nyheter.

RESULTAT FÖR 2017

På allmän begäran:
LAGRESULTAT 10 km (damlag och herrlag/mixade lag).
LAGRESULTAT 5 km (damlag).
LAGRESULTAT 5 km (herrlag/mixade lag).

Kontaktadress för rättelser i resultatlistan: uppsala@blodomloppet.se

För borttappade föremål, kontakta oss på uppsala@blodomloppet.se.

Tyvärr var det väldigt många som inte fick sin blodgivargåva. Gåvan delas i stället ut fr.o.m. vecka 22 på blodcentralen, Akademiska sjukhuset mot uppvisande av stämplad nummerlapp. Kontakta oss (mejl som ovan) om du har frågor.

Det var dessutom många som inte fick sin medalj. Även medaljen finns att hämta fr.o.m. vecka 22 på blodcentralen mot uppvisande av nummerlapp (som inte behöver vara stämplad). Kontakta oss (mejl som ovan) om du har frågor.

Du som sprang Lilla Blodomloppet och fick en handskriven nummerlapp kan kontakta oss (mejl som ovan) och få en riktig nummerlapp hemskickad.

Anmäl dig till Blodomloppet Uppsalas nyhetsbrev.

Bli blodgivare!

Glöm inte bort att vi arrangerar Blodomloppet för att slå ett slag för hälsa och motion men framför allt för blodgivningen. Läs mer om blodgivning på geblod.nu, där du också kan anmäla ditt intresse för att bli blodgivare. Obs! Behovet av nya blodgivare är mycket stort. Just nu råder det akut brist på blod inom ett stort antal blodgrupper.

Årets vinnare!

I Blodomloppet är alla vinnare!

Fyra deltagare utmärkte sig med riktigt snabb löpning och vann sina respektive klasser på fina tider: Louise Laursen, Efrem Brahne, Kerstin Axelsson och Fredrik Swahn.

Dessutom vann Kristian Berger presentkort på en cykel hos Leffes Cykel. Kristian var en av många som utnyttjade möjligheten att åka kollektivt med UL under tävlingskvällen mot uppvisande av nummerlappen.

Årets ambassadör: Pär Holmgren!

Vi är stolta att presentera uppsalaprofilen Pär Holmgren som lokal ambassadör för Blodomloppet i Uppsala 2017.

Läs vår intervju med Pär på Blodcentralen!

Mer information om Pär.

”Blodomloppet är ett perfekt tillfälle att uppmärksamma att vi behöver fler blodgivare, och dessutom att hälsa och träning är viktigt – för oss alla.”

Kontrollmätta banor!

Banorna är kontrollmätta av förbundsbanmätarna Per Måwe och Johan Lindeberg. Den långa banan är exakt 10 000 meter. Den korta banan är 4 901 meter. Klicka för banskisser.

Mer information om loppet

Anmäl dig till Blodomloppet Uppsalas nyhetsbrev.

Snabba fakta

Tidigare års resultat

20062007200820092010201120122013201420152016

Huvudpartners

Partners

Leverantörer

Lokala partners