Uppsala 14 maj 2020

Vi ses på Gränby sportfält 14 maj 2020!

Vi tackar alla deltagare, sponsorer och funktionärer för att ni alla var med och hjälpte till med att skapa en riktig folkfest på Gränby sportfält! I år hade vi dessutom tur med vädret och fick uppleva en riktigt härlig vårkväll.

Ni var nästan 10 800 deltagare som genomförde årets lopp och på så sätt bidrog till att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen (läs mer på GeBlod.nu).

Resultat 2019

Vår kontaktadress är uppsala@blodomloppet.se.

Se bilder från loppet. Fler bilder finns på UNT:s hemsida.

Se SVT:s intervju med vår ambassadör Felicia Grimmenhag.

Nytt för i år är att det redan nu är möjligt att anmäla sig till Blodomloppet Uppsala 2020, som avgörs torsdagen den 14 maj.
Länk till anmälan.

Upsala IF Friidrott och Blodcentralen arrangerar Blodomloppet i Uppsala, där vi uppmärksammar den livsviktiga blodgivningen (läs mer på GeBlod.nu). Man lunkar eller springer 5 eller 10 km, alternativt promenerar 5 km. Start och mål är i anslutning till friidrottsarenan på Gränby sportfält. Funktionströja och medalj delas ut till alla deltagare.

Ni som har anmält er som ett lag får en kasse med mat och dryck på köpet! I ett lag ingår fem personer. Deltagarna i laget behöver inte springa eller gå samma distans.

För deltagare upp till 12 år har vi Lilla Blodomloppet. Alla deltagare springer två varv på friidrottsbanorna och får en överraskningspåse efter målgång.

Läs mer om blodgivning.

Lokal ambassadör!

Vi hälsar pararyttaren Felicia Grimmenhag välkommen som lokal ambassadör för Blodomloppet 2019. Felicia har ridit sedan barnsben men pausade detta intresse ett par år under tonåren. När hon var 17 år var hon med om en dramatisk mopedolycka där hon blev mycket svårt skadad. Felicia drabbades bl.a. av ett hjärtstopp och förlorade båda sina ben i olyckan. Om inte Felicia fått hjälp av blodet från 92 blodgivare hade hon inte funnits med oss idag. Felicia är idag en framgångsvis para-ryttare med en internationell karriär. Efter att nyligen ha fallit av sin häst och skadat sig illa är hon åter i sadeln med siktet inställt på Para-OS i Tokyo 2020.

Felicia är både blodmottagare och blodgivare och vet att blodtransfusioner kan göra skillnad mellan liv och död.

Felicia intervjuas inför Blodomloppet på GeBlod.nu.

Anmäl dig eller ditt lag till Blodomloppet i Uppsala

14 maj 2020 springer vi för den livsviktiga blodgivningen.

Till anmälan 14 maj

Mer från Blodomloppet

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor