Jönköping 14 Aug

Jönköping

Välkommen till Blodomloppet

– Jönköping 14 augusti 2018!

Hovslätts IK och Blodcentralen hälsar er välkomna till Blodomloppet i Jönköping 2018. Tisdagen den 14 augusti samlas vi igen i Knektaparken.

Anmälan öppnade den 2 januari. Läs mer om loppet via ”deltagarinfo” i menyn ovan och varmt välkomna med er anmälan.

Nytt för i år. Humana-slingan för dig med funktionsnedsättning. Läs mer här.

Bli blodgivare du också!

Syftet med Blodomloppet är att få fler att bli blodgivare. Varje år anmäler sig några av deltagarna som blodgivare i samband med Blodomloppet direkt till Blodcentralen som finns på plats. Vill du börja lämna blod, tag kontakt med din närmaste Blodcentral.Se kontaktuppgifter till länets Blodcentraler via ”Blodcentralen” i menyn ovan eller e-posta blodcentralen.jonkoping@rjl.se.

 

Ambassadör för Blodomloppet 2018-  Ann-Christin Olsson

Livsviktigt med blod

För första året har Blodomloppet i Jönköping nu också utsett en egen ambassadör, Ann-Christin Olsson som är överläkare på hematologsektionen på Länssjukhuset Ryhov.

– Det känns väldigt hedrande och roligt, säger Ann-Christin Olsson.

I sitt arbete träffar hon dagligen patienter med blodsjukdomar som är beroende av transfusioner för att överleva.

– Det kan vara patienter som drabbats av cancersjukdomar i blod, benmärg eller lymfsystem. Vissa behöver blodtransfusioner en kort tid, andra i resten av sitt liv, berättar Ann-Christin.

Joggar för motionens skull

Förutom att Ann-Christin varje dag arbetar med blod och verkligen ser dess livsviktiga betydelse, så är hon själv också mycket fysiskt aktiv. Göteborgsvarvet genomfördes häromveckan för nionde gången, hon är involverad i veteranfriidrott och sitter sedan några år tillbaka med i styrelsen för lokalföreningen ”Idrottsmedicin Högland”, en lokalförening för ”Svensk Förening för fysisk aktivitet och Idrottsmedicin”.

– Det är ett intresse jag har vid sidan av jobbet, man inser verkligen vikten av friskvård och att folk rör sig.

Kommer ni från hematologen delta i årets Blodomlopp?

– Ja, det är klart att vi ska ha ett lag! Det är roligt att göra något tillsammans och dessutom bra ur ett hälsoperspektiv, säger Ann-Christin.

 

 

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor

Leverantör