Jönköping 13 Aug

Jönköping

Välkommen till Blodomloppet

– Jönköping 13 augusti 2019!

Tack för i år! Hovslätts IK och Blodcentralen arrangerade tillsammans  Blodomloppet i Jönköping den 14 augusti.

Tyvärr var inte vädergudarna på vår sida den här gången men vi hoppas och tror att ni hade en trevlig kväll i Knektaparken ändå. Vi beklagar att bananerna inte räckte till alla deltagare. Vi hade bananer som skulle räcka till 1 banan/deltagare men här måste vi skärpa våra rutiner vid målgång till kommande år.

Med de som efteranmälde sig under dagen loppet gick hamnade vi på knappt 5 800 anmälda totalt. Resultaten hittar ni via menyn ovan. Hittar ni fel i resultatlistan kontaktar ni resultat@racetimer.se.

Välkomna åter 2019! Anmälan öppnar i januari.

Bli blodgivare du också!

Syftet med Blodomloppet är att få fler att bli blodgivare. Varje år anmäler sig några av deltagarna som blodgivare i samband med Blodomloppet direkt till Blodcentralen som finns på plats. I år fick man in 95 intresseanmälningar under kvällen och man gjorde fyra provtagningar i bussen. Stort TACK till er! Vill du börja lämna blod, tag kontakt med din närmaste Blodcentral. Se kontaktuppgifter till länets Blodcentraler i menyn ovan eller e-posta blodcentralen.jonkoping@rjl.se.

Miljömärkt event

Blodomloppet i Jönköping är ett miljömärkt event av Håll Sverige rent. Håll Sverige rent arbetar för att minska nedskräpningen och värna om miljön. När ni avnjutit er picknick-kasse ber vi er att slänga skräpet i utplacerade containrar och pantflaskor på anvisad plats.

 

Ambassadör för Blodomloppet 2018-  Ann-Christin Olsson

Livsviktigt med blod

För första året har Blodomloppet i Jönköping nu också utsett en egen ambassadör, Ann-Christin Olsson som är överläkare på hematologsektionen på Länssjukhuset Ryhov.

– Det känns väldigt hedrande och roligt, säger Ann-Christin Olsson.

I sitt arbete träffar hon dagligen patienter med blodsjukdomar som är beroende av transfusioner för att överleva.

– Det kan vara patienter som drabbats av cancersjukdomar i blod, benmärg eller lymfsystem. Vissa behöver blodtransfusioner en kort tid, andra i resten av sitt liv, berättar Ann-Christin.

Joggar för motionens skull

Förutom att Ann-Christin varje dag arbetar med blod och verkligen ser dess livsviktiga betydelse, så är hon själv också mycket fysiskt aktiv. Göteborgsvarvet genomfördes häromveckan för nionde gången, hon är involverad i veteranfriidrott och sitter sedan några år tillbaka med i styrelsen för lokalföreningen ”Idrottsmedicin Högland”, en lokalförening för ”Svensk Förening för fysisk aktivitet och Idrottsmedicin”.

– Det är ett intresse jag har vid sidan av jobbet, man inser verkligen vikten av friskvård och att folk rör sig.

Kommer ni från hematologen delta i årets Blodomlopp?

– Ja, det är klart att vi ska ha ett lag! Det är roligt att göra något tillsammans och dessutom bra ur ett hälsoperspektiv, säger Ann-Christin.

 

 

 

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor

Leverantör