Anmälan är öppen!

Välkommen till Blodomloppet 2023 – för den livsviktiga blodgivningen!

Tisdagen den 15 augusti samlas vi i Knektaparken igen för 2023 års Blodomlopp i Jönköping.

Anmälningstid

 • Sista anmälningsdag till ordinarie avgift är den 8 augusti.
 • Sista anmälningsdag för lag är den 8 augusti. Ej efteranmälan
 • Sista anmälningsdag för individuella är den 13 augusti. Efteranmälan gäller from den 9 augusti.

Individuella kan också efteranmäla sig på plats den 15 augusti. Det sker då i Atteviks Bilhall från Kl 15.00.

PM / Information

Anmälan

I Blodomloppet kan du välja mellan löpning 5 eller 10 km (med tidtagning) och 5 km promenad (utan tidtagning). Vi har också Lilla Blodomloppet för barn upp till 12 år med en bana på ca 700m.

Lag ska anmälas senast den 8 augusti. Individuella kan anmäla sig via hemsidan fram t.o.m den 13 augusti.

Stora anmälningar

Om du vill anmäla många personer samtidigt kan du ladda ner vår Excel-mall som sedan går att importera vid anmälan (steg 2). För att mallen ska gå att importera krävs att mallen är korrekt ifylld. Alla kolumner markerade med * krävs och inga extra meddelanden, kolumner eller rader får läggas till.

Kontakta oss på jonkoping@blodomloppet.se för ev assistans.

Om du vill anmäla fler än 50 deltagare finns även andra alternativ som kan underlätta er anmälan. Kontakta Blodomloppets centrala kansli på kansli@blodomloppet.se som då tar kontakt med er för att se vilket alternativ som passar bäst för er.

Anmälningsavgift

Nedanstående anmälningsavgift gäller 2022-10-31 – 2023-08-08

 • Laganmälan (3-5 deltagare): 1250 kr
 • Individuell anmälan: 250 kr
 • Lilla Blodomloppet: 100 kr

Registrerade blodgivare erhåller 40 kr i rabatt på avgiften.

Komplettera lag som har vakanta platser

Ett lag kan bestå av 3-5 deltagare. När du anmäler lag med färre än 5 deltagare får laget vakanta platser. Du kan vid senare tillfälle anmäla ytterligare deltagare för att fylla upp laget till max 5 deltagare utan extra kostnad. Anmälan ska då innehålla order-ID, namn och födelseår på den/de som ska komplettera laget samt önskad tröjstorlek. Anmälan sker till jonkoping@blodomloppet.se senast den 8 augusti eller på plats i Atteviks bilhall den 15 augusti från kl 15.00.

Ändra anmälan

Kontrollera gärna er anmälan i startlistan. Om du vill ändra en befintlig anmälan, tex byta från 10 km till 5 km kan detta göras kostnadsfritt senast den 8 augusti. Efter detta kan ändringar endast göras i Atteviks bilhall den 15 augusti från kl 15.00. Kostnaden är då 50 kr (kontant eller swish). Det underlättar för oss om du uppger order-ID som står på orderbekräftelsen när du vill göra en ändring. Order-ID ser du också vid ditt namn i startlistan. Tänk på att om du vid anmälan markerat rutan ”Anonym” så hittar du inte ditt namn i startlistan utan endast eventuell lagtillhörighet.

Meddela önskade ändringar till jonkoping@blodomloppet.se

Efteranmälan

Anmälningar som görs 9 augusti och framåt räknas som efteranmälningar. Det går att efteranmäla individuella via hemsidan t.o.m söndag 13 augusti och sedan på plats den 15 augusti. Tänk på att sista dag att anmäla lag är den 8 augusti. Efteranmälan av lag kan endast göras undantagsvis och vi kan ej garantera att efteranmälan godkänns. Skicka en förfrågan till jonkoping@blodomloppet.se.

Nedanstående avgifter gäller 2023-08-09 – 2023-08-15

 • Laganmälan (3-5 deltagare): 1500 kr (om möjligt, se info ovan)
 • Individuell anmälan: 300 kr
 • Lilla Blodomloppet: 100 kr

Registrerade blodgivare erhåller 40 kr i rabatt på avgiften.

Betalningsalternativ

Betalningsvillkor för anmälningsavgiften är 14 dagar från anmälningsdagen. Det finns följande betalningsalternativ:

OBS! Gäller för dig som anmäler i förväg via hemsidan. Efteranmälningar tävlingsdagen betalas på plats, endast kontant eller swish.

 • Pg-inbetalning till pg: 71 91 04 – 2
 • Swish-betalning till nummer: 123 561 532 3
 • Swedbank Pay. Direktbetalning med kort
 • Faktura via e-post
 • Faktura via post. En faktureringsavgift på 50 kr tillkommer.
 • E-faktura (endast företag). En e-faktura kommer att skickas via PEPPOL-nätverket. Var noga med att ange korrekta uppgifter som organisationsnummer och referens. Ni kan behöva komplettera med uppgifter och blir då kontaktade av arrangören. Felaktigt val av betalningsmetod kan komma att justeras av arrangören, och extra avgifter kan tillkomma ifall hanteringen lett till extra kostnader.

Vid betalning ska alltid referensnumret som börjar med prefixet JON anges. Du ser referensnumret vid anmälan i ”steg 4 – bekräftelse” och även i den e-post som som skickas ut när anmälan gått igenom.

Direktlänk

Lilla Blodomloppet

Mycket är sig likt från stora Blodomloppet som nummerlapp, gemensam start med startskott och medalj, medan annat är anpassat för barn.

Fakta

Ålder: För barn upp till 12 år (födda 2011 och senare)
Start: Knektaparken kl 17.00. Samma startlinje som stora Blodomloppet.
Banan: 700 m:  Banan går i Knektaparken med angränsade cykel- och gång bana. Ingen tidtagning och ingen resultatlista.
Mål: Knektaparken. Samma mållinje som stora Blodomloppet.
Anmälan: På samma sätt som för stora Blodomloppet (anmälningslänk nedan). Sista dag att anmäla sig via hemsidan är den 13 augusti. Den 15 augusti kan anmälan (utan extra avgift) göras i Atteviks Bilhall mellan Kl 15.00 och 16.00. Deltagare i “Lilla Blodomloppet” kan ej ingå i lag utan endast anmälas individuellt.

Startavgift: 100 kr/barn

De yngsta barnen får gärna springa i sällskap med en vuxen (vuxna ledsagare deltar fritt).

Nummerlappen ska bäras på bröstet. Säkerhetsnålar att fästa nummerlappen med finns i nummerlappskuvertet. Nummerlappar hämtas ut på samma sätt som för de vuxna. Läs under ”Nummerlappar” i menyn.

Tröja: Alla får en funktionströja tillsammans med nummerlappen. Spring gärna loppet med tröjan på dig. För att mamma och pappa lättare ska hitta dig bland alla röda tröjor efter målgång kan du ha en keps eller mössa på dig. Vid efteranmälan tävlingsdagen kan storleksurvalet vara begränsat.

Tidtagning och priser: Vi har ingen tidtagning och ingen prisutdelning men direkt efter målgång får alla barn medalj och överraskningspåse med lite godsaker från ICA Maxi, Jönköping.

Uppvärmning: Friskis & Svettis håller denna från scenen intill starten ca 15 minuter före start.

Medföljare: Mindre barn får gärna ha med sig en vuxen under loppet. Det är mycket folk i rörelse i Knektaparken och det kan kännas tryggt att ha en vuxen i närheten både när man springer och efter att ha gått i mål.

Vatten finns att få efter målgång.

Direktlänk

Bansträckning

5 och 10 km: Samma bansträckning som tidigare, dvs 5 km springer ett varv runt Rocksjön och 10 km springer samma varv som 5km för att sedan springa upp mot Rosenlundsskolan och in bland bebyggelsen runt Hermansvägen. Vi har två vattenstationer.

BANSKISS

Lilla Blodomloppet: Banan är i Knektaparken, Jönköping och är ca 700 meter, med angränsade cykel- och gångbana. Samma start- och mållinje som i Stora Blodomloppet.

Stanna inte direkt efter mållinjen! Då kommer inte de som kommer bakom fram. Tala gärna om detta för ditt barn i förväg. Vi önskar att barnens hejaklack väntar utanför målområdet, annars blir det stopp i målgången. Tack!

 

Direktlänk

Vätskestationer

Det finns två vätskestationer. En vid ICA Maxi för samtliga och ytterligare en för mil-löparna på Rosenlund. Vatten finns också att tillgå i målområdet.

Direktlänk

Blodgivargåva

Du som vid anmälan anger att du är blodgivare får en blodgivargåva som hämtas ut vid blodcentralens blodbuss. Har du missat att ange att du är blodgivare eller är osäker, meddela oss på jonkoping@blodomloppet.se.

Direktlänk

Evenemangsområde

Evenemangsområdet är i Knektaparken vid Rocksjön i Jönköping. Här finns:

 • Start- och mål för samtliga lopp
 • Uthämtning av picknick-kassar
 • Enklare kiosk/servering
 • Blodcentralens blodbuss
 • Företagstält

I Atteviks bilhall intill Knektaparken finns:

 • Uthämtning av nummerlappar
 • Efteranmälan
 • Effektförvaring

Direktlänk

Parkering & Hitta hit

Gratis parkering finns vid A6-center, inte långt ifrån Knektaparken. Begränsat antal parkeringsplatser mot avgift precis vid start- och målområdet. Tar du buss går linje 3, 11, 17 och 35 förbi Knektaparken. Hållplats precis intill start- och målområdet.

Knektaparken ligger vid Rocksjön intill Odengatan i Jönköping. Kommer du med bil på E4 norrifrån tar du avfart 98b (Trafikplats Ekhagen) och åker mot Jönköping C. Söderifrån tar du avfart 97 (Trafikplats A6) och åker mot Jönköping C.

Direktlänk

Nummerlappar

Nummerlappen ska bäras på bröstet. Säkerhetsnålar att fästa nummerlappen med finns i nummerlappskuvertet. Nummerlapparna för de deltagare som är anmälda på 5 km eller 10 km har ett chip för tidtagningen. Promenadklassens nummerlappar saknar chip, därför är det viktig att rätt nummerlapp används.

Uthämtning av nummerlappar

Nummerlappar hämtas ut i Hovslätts IK:s klubbhus vid idrottsplatsen “Hovet” i Hovslätt söder om Jönköping. Adress: Idrottsgatan 7.

 • Fredag 11/8 mellan kl 15.00 och 18.00
 • Lördag 12/8 mellan kl 11.00 och 14.00

Eller i Atteviks bilhall (ingång i den stora porten som är mot Knektaparken)

 • Tisdag 15/8 från Kl 15.00

Nummerlappar lämnas ut mot order-ID, det nummer som står angivet på den PDF-fil som kan laddas ner när du genomfört din anmälan. PDF-filen bifogas också den orderbekräftelse som skickas med e-post vid anmälan. Du hittar också order-ID intill ditt namn i startlistan (om du inte angett vid anmälan att du vill vara anonym). Skriv ut och tag med orderbekräftelsen eller uppge bara order-ID. Nummerlapparna lämnas ut ordervis, dvs alla anmälda i en order (laganmälda och individuella) hämtas ut samtidigt av en person.

Efteranmälda, dvs anmälda efter den 8 augusti, kan inte hämta ut nummerlapparna på Hovet utan endast på Atteviks den 15 augusti.

Direktlänk

Förvaring

Bemannad effektförvaring finns inne i Atteviks Bilhall. Ingång från Knektaparken.

Direktlänk

Omklädning & Toaletter

Bäst är att byta om hemma. Annars finns omklädningsmöjligheter under läktaren på ”Jönköping Energi Arena”. Toaletter finns i Knektaparken.

Direktlänk

Uppvärmning

15 minuter före start sker gemensam uppvärmning på startplatsen som leds av Hovslätts IK:s gymnastiksektion. Lilla Blodomloppet har gemensam uppvärmning under ledning av Friskis & Svettis 15 minuter före start.

Direktlänk

Starttid

17:00 – Lilla blodomloppet
Barnens egna lopp med start- och mål i Knektaparken, för barn upp till 12 år.
18:30 – 10 km
18:30 – 5 km

Direktlänk

Sjukvård

Röda Korset har tält med personal vid start- och målområdet. Dessutom finns funktionärer runt banan  OBS! Vid akuta skador eller sjukdomstillstånd, ring 112.

Direktlänk

Picknickkasse

Picknick-kasse från ICA ingår i startavgiften vid anmälan av lag. Det finns även möjlighet för individuella att beställa en picknick-kasse och kostar då 250 kr. Se vad som ingår i årets kasse här.

Kupongen som ger dig rätt till picknick-kasse är tryckt på utsidan av nummerlappskuvertet. Tänk på att spara hela kuvertet eller klipp ut själva kupongen. Kassar hämtas ut i tältet vid start- och målområdet precis intill kanotstadion “Jönköping Energi Arena”. Efter måltiden ber vi er att slänga skräp i utplacerade containrar och eventuella pantflaskor på anvisad plats.

Direktlänk

Resultat & Priser

Priser delas ut till de tre snabbaste löpare på 5 och 10 km (damer resp herrar). Prisutdelning sker kl 19.30.

Alla som fullföljer får medalj, T-shirt, dricka och frukt.

Registrerade blodgivare kan hämta ut sin blodgivargåva hos Blodcentralen i Blodbussen.

Barnen som deltar i ”Lilla Blodomloppet” får tröja, medalj och överraskningspåse från ICA Maxi. Delas ut direkt efter målgång.

 

Resultaten presenteras efter målgång i ett tält i närheten av målet. Resultatlistan kommer också att finnas tillgänglig här på hemsidan så snart som möjligt efter loppet. Kom ihåg att om du vid anmälan uppgett att du inte vill ha namnet synligt på internet syns endast ditt startnr och tid. Hittar du fel i resultatlistan anmäler du det till resultat@racetimer.se.

Resultatarkiv

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

Direktlänk

Sätt upp årets affisch på din arbetsplats

Vi arrangerar Blodomloppet i Jönköping

Hovslätts IK Friidrott

Tel: 036 – 753 49
E-post: jonkoping@blodomloppet.se

Blodcentralerna i Jönköping

Tel: 010-242 23 83
E-post: blodcentralen.jonkoping@rlj.se