Sveriges största motionslopp

Blodomloppet på distans – visst är du med det här speciella året?

Blodomloppet har i år arrangerats på distans, detta på grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner för fysiska evenemang. Möjligheten att delta har förlängts till och med 31 oktober, läs mer här: Så kan du delta hela oktober ut

Blodomloppet grundades 1993 med orden: “Framtidens blodgivare finns bland motionärer. Vi startar ett lopp och kallar det Blodomloppet.”

Loppen har vuxit ordentligt sedan starten och har de senaste åren lockat över 100 000 deltagare årligen och hjälpt till att rekrytera många nya blodgivare. Blodomloppet är en ideell förening och överskottet tillfaller det lokala föreningslivet.

I år arrangeras Blodomloppet på ett annorlunda sätt än tidigare – och vi är även under hösten i stort behov av Ditt deltagande för att loppen ska kunna arrangeras även kommande år.

Blodomloppet är ett viktigt arrangemang för att uppmärksamma vikten av att ge blod och vi hoppas att Du och dina vänner och kollegor vill vara med i något av våra lopp det här speciella året.

Årets upplägg heter Blodomloppet på distans och går till som följer:

 1. Du anmäler dig eller ditt lag och får ett startpaket skickat hem till dig. Startpaketet innehåller årets tröja, nummerlapp och medalj.
 2. Du deltar genom att gå, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer där det passar dig. Delta gärna i årets tröja och med nummerlapp på bröstet! Kanske vill du utmana dina vänner eller kollegor?
 3. Om du vill får du gärna dela en bild eller ett videoklipp i sociala medier för att sprida glädje och uppmärksamma vikten av att ge blod.

Allra helst hade vi förstås arrangerat loppen som vanligt, men på grund av coronapandemin är det inte möjligt. Klart är dock att med Din hjälp kan Blodomloppet från 1993 leva vidare – även i år!

Läs mer om upplägget för årets lopp här nedan och besök gärna GeBlod för att få veta mer om hur du blir blodgivare.

Blodomloppet på distans – Så här går det till!

Istället för att ställa in årets lopp har vi valt att ställa om till Blodomloppet på distans.

Genom att arrangera Blodomloppet på distans kan vi även i år uppmärksamma vikten av att ge blod. Alla som deltar bidrar till att öka kännedomen om blodgivning – du behöver inte vara blodgivare för att delta.

Uppdatering: Delta på distans hela oktober – här är tips på företagsaktiviteter

1. Anmäl dig till årets lopp

Du anmäler dig via Blodomloppet.se och anmälningssystemet AnmälMigNu. Har du deltagit i Blodomloppet tidigare kommer du känna igen dig – anmälan går till som vanligt.

 • Välj lopp/datum du vill delta i och anmäl dig till det loppet.
 • Vill du delta i lag går det bra och varje lag kan bestå av 2-50 personer.
 • Observera att det i år inte ingår någon picknickkasse för er som anmäler ett lag.

Sista anmälningsdag är två veckor innan respektive lopp, men anmäl dig gärna så tidigt som möjligt. Anmälningsavgiften är i år 200 kronor för vuxen och 100 kr för Lilla Blodomloppet.

Här hittar du länkar till alla lopp och datum: Våra lopp

Tips: Du behöver inte bo på den aktuella orten utan kan delta i vilket Blodomlopp du vill. Du kan också anmäla dig till flera lopp om du vill det.

2. Träna och tipsa dina vänner

Förbered dig inför årets Blodomlopp genom att komma igång med träningen under sommaren. Kanske passar Blodomloppet 5 eller 10 kilometer bra som mål för din träning?

Sprid gärna Blodomloppet på distans genom att tipsa vänner och kollegor.

Tillsammans hjälps vi åt att uppmärksamma vikten av att ge blod och gör samtidigt en rolig grej tillsammans det här speciella året.

Tips: På respektive lopps undersida här på Blodomloppet.se hittar du tips på bra träningsrundor. Vi har även generella träningsprogram som inspiration.

3. Du får ett startpaket hemskickat på posten

I god tid innan loppet får du ett Startpaket hemskickat till dig.

Startpaketet innehåller:

 • Nummerlapp att gå eller springa i
 • Träningströja i funktionsmaterial med årets design
 • Medalj

För att minska antalet utskick skickas startpaketen till er som deltar i lag till “lagledaren” (kontaktpersonen).

Tips: Om du inte vill ha något startpaket kan du kryssa bort det när du anmäler dig.

4. Delta i Blodomloppet på distans

Du deltar i årets lopp genom att träna på Blodomloppsdagen för ”din” ort.

Gå, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer där det passar dig – och tänk på att hålla avstånd om du bestämmer dig för att delta tillsammans med andra.

Du väljer själv hur du vill delta i Blodomloppet, men vi håller förstås tummarna för att du vill träna i årets tröja och med nummerlappen på bröstet – och glöm inte att heja på andra deltagare som du möter!

Tips: Här hittar du förslag på aktiviteter du kan göra med dina kollegor eller med familj/vänner

5. Var stolt – och dela gärna en bild!

2020 är ett speciellt år, men tack vare ditt deltagande i Blodomloppet på distans kommer vi kunna fortsätta arrangera motionslopp i linje med Blodomloppets vision: “För ett hälsosammare Sverige där det aldrig råder brist på blod.”

Ta därför gärna en bild på dig eller ditt lag och dela i sociala medier. Tagga Blodomloppet på Facebook eller Instagram så hjälps vi åt med att sprida både Blodomloppet och vikten av att ge blod.

Tips: Om du vill veta mer om blodgivning kan du följa GeBlod på Facebook och Instagram.

Till Anmälan

Frågor och svar

Varför arrangerar ni inte loppen som vanligt?

På grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens restriktioner för fysiska evenemang har vi inte möjlighet att arrangera traditionella motionslopp i år.

Istället för att ställa in årets lopp har vi valt att ställa om till Blodomloppet på distans.

Genom att arrangera Blodomloppet på distans kan vi även i år uppmärksamma vikten av att ge blod och hjälpa blodcentraler runt om i landet att öka kännedom och kunskap om blodgivning.

När arrangeras Blodomloppet på distans?

Vi på Blodomloppet flyttade tidigt vårens lopp (maj-juni) till sensommaren. Alla lopp har med andra ord att börjat under augusti och september, men det går att vara med under hela oktober.

Se årets datum här: Våra lopp eller direkt i anmälningssystemet.

Vad ingår i startpaketet?

Ett startpaket till Blodomloppet på distans innehåller:

 • Nummerlapp att gå eller springa i
 • Träningströja i funktionsmaterial med årets design
 • Medalj

Kan jag avstå startpaketet?

Ja, när du anmäler dig kan du välja att inte få något Startpaket.

Hur mycket kostar det att delta?

Det kostar 200 kronor per person att delta i Blodomloppet på distans. Anmälningsavgiften är samma oavsett vilken ort du deltar på.

Lilla Blodomloppet för barn kostar 100 kr.

När är sista anmälningsdag?

Sista anmälningsdag är två veckor innan respektive lopp. Anmäler du dig innan sista anmälningsdag får du ditt Startpaket hemskickat i god tid innan loppets datum.

Du kan även efteranmäla dig om du vill delta senare. Aktuella datum hittar du i anmälningssystemet.

När får jag mitt startpaket?

Om du anmäler dig innan det ordinarie anmälningsdatumet (2 veckor innan loppet) får du ditt startpaket innan loppdagen.

Vid anmälan senare än 2 veckor innan loppdatumet skickar vi startpaketen löpande.

Alla startpaket skickas med Postnord. Du kan behöva hämta ut paketet om Postnord anser att paketet är för stort för din brevlåda/brevinkast.

Kommer det finnas någon resultatlista i år?

Ja, vi kommer ha en manuell resultatlista som är valfri att delta i, men vi kommer inte ha någon prisutdelning.

Du som vill springa 5 eller 10 kilometer på tid använder en träningsklocka eller app för att mäta sträcka och tid. När du är klar med ditt ”lopp” laddar du upp ditt resultat i Startlistan (“Anmälda”).

Hur registrerar jag mitt resultat?

Så rapporterar du ditt resultat:

 1. Spring ditt lopp och ta tid på något sätt.
 2. Ta kort/skärmdump på din klocka (med sluttiden), din träningsapp eller dig själv iförd tröja och nummerlapp efter slutfört lopp som bevis på att du genomfört Blodomloppet på distans.
 3. Leta upp dig själv i startlistan (exempel).
 4. Klicka på Rapportera resultat intill ditt namn.
 5. Skriv in din sluttid och bifoga bildbeviset.
 6. Kontrollera uppgifterna och klicka på Skicka in.

Jag hade redan hunnit anmäla mig till det “vanliga” loppet, vad ska jag göra?

Om du anmält dig till det ”vanliga” Blodomloppet (ej distans) och redan betalat gäller följande alternativ:

 1. Acceptera att din anmälan flyttas till Blodomloppet på distans utan ekonomisk reglering.
 2. Acceptera att din anmälan flyttas till Blodomloppet på distans och få överskottet utbetalt (Blodomloppet på distans kostar 200 kronor, ha du betalat 240 kr får du med detta alternativ 40 kr).
 3. Avstå att din anmälan flyttas till Blodomloppet på distans, återta istället anmälan och få ditt inbetalda belopp som presentkort att använda nästa år.
 4. Avstå att din anmälan flyttas till Blodomloppet på distans, återta istället anmälan och få ditt inbetalda belopp återbetalt.

Om du inte återkommer till Blodomloppet (ditt lokala lopp eller centralt) innan 10 juli kommer din anmälan att flyttas till Blodomloppet på distans (enligt punkt 1).

Om du anmält dig till det ”vanliga” Blodomloppet (ej distans) men inte betalat ännu kommer din anmälan att strykas och du måste anmäla dig på nytt.

Aktuella datum för Blodomloppet på distans hittar du här: Våra lopp eller i anmälningssystemet.

Kontakta ditt lokala Blodomlopp eller kansli@blodomloppet.se för att att få mer information.

OBS! Blodomloppet behandlar ditt ärende så fort vi kan, men vi ber om din förståelse för att många kanslier och idrottsföreningar har permitterad personal, varpå återbetalningar och annan administration kan dröja något.

Vi är ett företag som gjort en större företagsorder via Kundsidor, vad ska vi göra?

Om du tillhör en organisation som gjort en större företagsorder via en Kundsida kommer den kontaktperson som gjorde er anmälan att kontaktas av Blodomloppet.

Ingår det någon picknickkasse i år om man anmäler ett lag?

Nej, upplägget med Blodomloppet på distans innebär dessvärre att det inte ingår någon picknickkasse i år.

Har ni några rabatter i år?

Nej, det här speciella året har Blodomloppet inga rabatter på anmälningsavgiften.

Har ni någon blodgivargåva i år?

Nej, i år delas inga blodggivargåvor ut.

Jag vill vara med, men vet inte var någonstans jag ska genomföra mitt lopp. Har ni tips på var jag kan gå, jogga eller springa?

Absolut! Du som vill testa en ny runda eller upptäcka bra löpsträckor på din hemort hittar förslag på träningsslingor och uppmätta sträckor på hemsidan för respektive ort/lopp (välj här: Våra lopp).

Träningsrundorna är inskickade av våra lokala arrangörsföreningar och uppdateras efterhand.

Vårt företag vill göra Blodomloppet som en ”rolig grej”, hur ska vi göra?

Vad roligt! Ni anmäler er via anmälningssystemet till den ort/det datum ni vill delta på. En nyhet för i år är att ni kan vara upp till 50 personer i ett lag.

Är ni fler än 50 personer och vill ha alla era Startpaket skickade till en (1) adress får ni gärna kontakta oss via e-post: kansli@blodomloppet.se

När det kommer till hur ni på företaget aktiverar ert deltagande är det bara fantasin som sätter gränser. Att utmana chefen brukar vara en populär idé bland företag som deltar i Blodomloppet, åtminstone för somliga på arbetsplatsen…

Vad skiljer Blodomloppet från andra motionslopp?

Blodomloppet arrangeras i syfte att uppmärksamma vikten av att ge blod.

Loppen grundades 1993 för att öka kännedomen om blodgivningen i Sverige och för att underlätta rekrytering v nya blodgivare. Det är vårt mål än idag.

Vi uppmuntrar dig som vill läsa mer om hur du gör för att bli blodgivare att besöka GeBlods hemsida.

Till Anmälan

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor