Sveriges största motionslopp

16-03-27

Video: Tekniktips och övningar

En av löpningens största styrkor som träningsform är att det är enkelt att komma igång. Samtidigt finns det många saker att förbättra för den som vill orka lite längre eller springa lite snabbare.

Nästan vem som helst kan gå en rask promenad och sedan successivt bygga på promenaden med några löpsteg här och var. Men det är bra att veta var man ska börja – och vill man ta sin löpning en nivå till kan man tjäna både tid och energi på att förbättra sitt löpsteg.

Lått oss tipsa om några videoklipp med teknikövningar som passar alla, oavsett nivå!

Få inspiration av proffsen

Yannick Tregaro är inte bara en av Sveriges mest framgångsrika friidrottstränare, utan dessutom instruktör på Blodomloppet i Göteborgs träningskväll den 31 mars. I det första videoklippet i den här artikeln tipsar han om hur man på ett enkelt sätt får igång blodcirkulationen under uppvärmningen.

Han berättar även om varför stavgång är en så bra träningsform – samt tipsar om att ta tillvara på de naturliga träningsmöjligheter och utmaningar som man stöter på under ett träningspass; till exempel att springa i trappor.

Det andra videotipset, som kommer från samma serie som Yannick Tregaros övningar, är det här med Mustafa Mohamed. “Musse” är en av Sveriges bästa löpare genom tiderna och ger förslag på övningar som man kan använda för att få ett starkare och mer energisnålt löpsteg.

Han berättar också hur man förbereder sig för de lite längre loppen när det kommer till bland annat träningsplanering.

Vill du få fler teknikråd och övningar som kan hjälpa dig till ett bättre löpsteg finns en bra sammanfattning av några av de mest vanliga teknikövningarna för löpning i det här videoklippet.

Klippet är, precis som de tidigare, från Ateas serie med Svenska Friidrottsförbundet.

Psst… du glömmer väl inte att gilla Blodomloppet på Facebook för fler tips och nyheter?

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor