Västerås 31 oktober 2020

PM Tävlings INFO

Välkommen till

Blodomloppet

26 augusti 2019 i Västerås

Välkommen till det 16:e Blodomloppet i Västerås som arrangeras av Västerås FK i samarbete med Blodcentralen i Västerås. Vi som arbetar med Blodomloppet är glada för att du deltar i vårt arrangemang. Tack vare din insats hjälper du till att lyfta fram behovet av nya blod- och plasmagivare. Vi hoppas att du som inte redan är blodgivare/plasmagivare inspireras till att bli givare och bidrar till en viktig samhällstjänst. På tävlingsplatsen kommer vi att finnas med ett tält och en Blodbuss, vi ger information om hur man går tillväga för att bli blodgivare.

 

START OCH MÅL: Sker på Rocklunda området, fotbollsplanerna norr om ridhuset. För att se bansträckningen gå in på https://blodomloppet.se.

17:15                  Start 500m         Barn

18:00                  Start 10km         1:a ledet Elitlöpare

18:05                  Start 10 km        2:e ledet Motionslöpare

18:25                  Start 5km           1:a ledet Elitlöpare,

18:30                  Start 5km           2:e ledet Motionslöpare

18:35                  Start 5km           Promenad 5km

 

PAKERING: Norr om Bombardier Arena och parkeringen vid ABB Arena Nord. Se kartan på www.vasterasfriidrott.se. Försök att ta cykel eller lokalbuss (gratis mot uppvisade av nummerlapp). Det är ofta stora problem att komma från Rocklunda.

Man kan lämna in cyklarna till personal från ”Sportson” som är på plats, de kommer att göra en enkel service på cyklar!

GRATIS BUSS! Likt tidigare år åker alla deltagare gratis buss till och från loppet. Mellan 16.00 och 22.00 visar du upp din nummerlapp för chauffören så åker du gratis.

 BANAN: Start/mål sker på Rocklunda området, fotbollsplanerna norr om ridhuset. Karta finns på www.vasterasfriidrott.se eller så hämtar man den på Västerås FKs kansli på Kungsängsgatan 8, kommer även att att lämnas ut vid nummerlappsutdelningen. 10 km banan är 10 000 m och 5 km banan är 5 040 m. Vätskekontroller ute på banan: 2 st på 10 km och 1 st på 5 km och vid mål. Allt deltagande sker på egen risk.

UPPVÄRMNING: Gemensam uppvärmning före start av Friskis&Svettis. Med start 17.45 och 18.10

 NUMMMERLAPPAR: Nummerlappen bäras synlig på bröstet, och fliken med chipet skall sticka ut från nummerlappen. Nummerlapparna och T-shirt delas ut enligt nedan.

  • Torsdag 22/8 i Westinghouse Arena (Friidrottshallen) utanför kansliet en trappa upp mellan 08.00-16.00
  • Fredag 23/8 i Westinghouse Arena (Friidrottshallen) utanför kansliet en trappa upp mellan 08.00-16.00
  • Lördag 24/8 på ICA Maxi Hälla mellan 10.00-15.00

O.B.S. Om ni hämtar ut för ett lag, ta reda på vilka storlekar era kamrater har på T-shirten.

EFTERANMÄLAN: kan göras i samband med nummerlappsutdelningen eller vid starten på tävlingsdagen mellan 15.00-17.30. Vi tar ut en efteranmälningsavgift på 100:-/person. OBS! Ingen efteranmälan för lag. Swish finns!

O.B.S. Om man vill ändra sträcka eller deltagare på tävlingsdagen kostar det 100 kr.

Till alla blodgivare: Alla blodgivare som deltar i Blodomloppet får en present vid Blodcentralens tält på tävlingsdagen.

 Sjukvård: Röda Korset kommer att finnas vid start och mål samt utefter banan

Priser: Vid målgång får alla deltagare en medalj. Hederspriser delas ut till de tre främsta i respektive individuell klass. Blodcentralen lottar ut en cykel och flera andra fina priser bland de som är blodgivare och som anmäler sig som nya blodgivare under kvällen!

Picknickkassar: Picknickkassar kan hämtas ut efter målgång på målområdet. Ta med uthämtningsbeviset (värdehandling), som lagledaren har fått i sitt kuvert eller nummerlapp med stämpel på.

 Toaletter: Finns vid start- och målområdet och vid omklädningsrummen.

Omklädnad/dusch. Sker hemma eller i Bombardier Arena. Omklädningen är öppen mellan 17.30 och 21.30. Kom ombytta i möjligaste mån. Du kan ta med en kasse och märka den med namn eller startnummer som du sedan lägger vid pinnar märkta med nummer ex. 1-500 . Ta ej med dig värdesaker, vi har inte möjlighet att ansvara för dessa.

 

Frågor besvaras av Västerås FK på telefon 021-135960 eller www.blodomloppet.se     VÄLKOMNA

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor