Linköping 31 oktober 2020

Istället för Blodomloppet 28 maj 2020

Vi har flyttat Blodomloppet i Linköping 2020 till torsdag 27 augusti, men i väntan på att Blodomloppet blir på riktigt vill vi erbjuda något på den ursprungliga dagen torsdag 28 maj.

Innan vi går in på detaljerna om vad som händer 28 maj vill vi skicka med några viktiga ord:

  • Det är fortfarande viktigt att friska blodgivare fortsätter att ge blod och blodlagren i Östergötland behöver ständig påfyllning.
  • Blodomloppet och GeBlod behöver ditt stöd – anmäl dig till Blodomloppet i Linköping i augusti.

Spring, jogga eller gå 5 km eller 10 km på torsdag! Är du 12 år eller yngre kan du även springa 1,6 km istället för Lilla Blodomloppet. Ta gärna på dig en Blodomloppströja och heja glatt på alla du möter, och framförallt de som också har en Blodomloppströja. Självklart håller du avstånd till dina medmänniskor och respekterar de rekommendationer som finns kring att begränsa smittspridning. Ta gärna med lite picknick att äta när du sprungit, men gör det bara tillsammans med de du träffar i vardagslag.

Var du väljer att springa spelar ingen roll, men om du vill kan du springa ”promenadbanan”. Ett varv är 5,00 km och två är 10,00 km, och vi kommer att placera ut km-skyltar längs varvet på torsdag. Se detaljerna i kartskissen nedan.

(klicka på skissen för en större variant)
Här finns en skalbar skiss https://kartor.eniro.se/m/vB8Xt

Det viktiga är att du tar dig ut och rör på dig, men om du vill jämföra din tid med andra kan du använda RaceOne-appen. Det kostar ingenting!

Så här gör du:
1. Ladda hem appen och registrera dig.
2. Sök efter Blodomloppet Linköping i appen och anmäl dig till önskad distans.
3. Du får en fråga om startnummer: Lämna tomt! (eller skriv vad som helst).
4. Starta loppet i appen och spring vald distans på valfri plats. Avsluta loppet när du sprungit klart.
5. När loppet är avslutat (fredag 29 maj) kan du se resultatlistan i appen.

PS. Det är en del saker att tänka på för att appen ska fungera, t ex behövs gps-tracking, mobildata mm. Läs mer om detta hos RaceOne innan du startar.

 

Till sist vill vi ge dig lite inspiration med en återblick på fjolårets Blodomloppet i Linköping. Då var det ca 12 000 deltagare som sprang, joggade eller gick – och åt picknick efteråt. Titta och njut:

 

Hälsningar

IK Akele och GeBlod Östergötland

Blodomloppet i Linköping

Lokala partners


Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor