Karlstad

PM

Tävlingsinformation

Parkering

Gott om parkering runt Tingvalla IP mot parkeringsavgift beroende på tid.

Omklädning

Byt om hemma. Inga omklädningsrum är öppna i år pga minska smittspridningen.

Nummerlappar

Alla deltagare ska bära nummerlapp på bröstet. Nummerlapparna för de deltagare som är anmälda på 5 km eller 10 km har ett chip för tidtagningen. Promenadklassens nummerlappar saknar chip, därför är det viktig att rätt nummerlapp används och då det är olika nummerserier för damer och herrar vill vi inte att en man använder en nummerlapp för damer eller vice versa. Om du är medveten om att du deltar i fel nummerlapp är vi tacksamma om du meddelar detta till funktionärerna vid målet.

Nummerlappen kan hämtas ut i förväg den 24e och 25e augusti på Tingvalla IP kl 12-18. Vi uppmanar så många som möjligt att hämta ut dessa innan för att minska köbildning och trängsel under arrangemangsdagen. Försök att hämta din eller ditt lags nummerlappar och T-shirt under andra tider än rusning (undvik direkt efter jobb om du har möjlighet). Har du inte haft möjlighet att hämta ut din nummerlapp i förväg gör du det på arrangemangsdagen från kl 15. Kom ihåg att hålla avstånd till varandra oavsett när du hämtar din nummerlapp.

Efteranmälan

Det går att efteranmäla sig på plats vid arrangemangsområdet fram till start. Anmälan görs vid nummerlappstältet.

Byte av deltagare och/eller sträcka

Det kommer i år INTE vara möjligt att på plats göra några ändringar som byte av sträcka eller byte av lagdeltagare.

Uppvärmning

Uppvärmningen kommer i år att ske inne på Tingvalla IP framför scenen på fotbollsplanen. Uppvärmning kommer att ske kl 18.15 för deltagarna som springer 10km samt uppvärmning kl 18.25 för samtliga 5km deltagare. Uppvärmningen leds av Friskis & Svettis Karlstad. Håll avstånd till varandra under uppvärmningen så att man inte trängs. Ytan är stor och alla deltagare har gott om plats att vara på.

Bansträckning

Full kartstorlek Här!

Starten

Det kommer under årets upplaga vara tre startskott för att minska trängsel vid start. Tidtagningen är nettotid som innebär att din tid inte startar förän du springer över startlinjen. Du behöver alltså inte trängas vid starten när startskottet går. Se nedan för starttider.

18.30 start för samtliga som springer 10km.

18.40 start för löpning 5km.

18.42 start för promenad 5km.

Hämta ut din picknick

Picknickbeviset kommer att vara fäst på baksidan av nummerlappen hos lagledaren vid utdelning.

Kassar hämtas ut i tältet vid arrangemangsområde Tingvalla IP, picknickbeviset lämnas till funktionärerna.

Efter måltiden ber vi er att slänga skräp i utplacerade containrar och eventuella pantflaskor på anvisad plats.

Priser

Alla som fullföljer får medalj, T-shirt, dricka och frukt. Dessutom delas priser ut till de tre snabbaste löpare på 5 och 10km (damer resp herrar). Prisutdelning sker Kl 19.30. Du som är registrerad blodgivare kan hämta ut blodgivargåvan. Blodgivargåvan hämtas vi GeBlods tält.

Resultatlista

Resultaten presenteras i år endast på webben. Kom ihåg att om du vid anmälan uppgett att du inte vill ha namnet synligt på internet syns endast ditt startnr och tid. Hittar du fel i resultatlistan anmäler du det till resultat@racetimer.se.

Sjukvård

Arrangörsförening IF Göta Karlstad har sjukvård på plats, både på arrangemangsområde samt utplacerad längs med banan för att snabbt kunna ta sig till plats. Om någon deltagare behöver sjukvård kontakta närmaste funktionär som i sin tur kontaktar sjukvårdsansvarig. OBS! Vid akuta skador eller sjukdomstillstånd, ring 112.

Lokala partners


Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner