Videotips: Övningar och löpteknik

Tips för att komma igång!

En av löpningens största styrkor som träningsform är att det är enkelt att komma igång. Vem som helst klarar av att gå en rask promenad och sedan successivt bygga på promenaden med några löpsteg här och var.  Samtidigt finns det många saker att förbättra för den som vill orka lite längre eller springa lite snabbare.

Värm upp med Yannick!

Yannick Tregaro är inte bara en av Sveriges mest framgångsrika friidrottstränare, utan har dessutom varit instruktör för Blodomloppet i Göteborg. I det första videoklippet i den här artikeln tipsar han om hur man på ett enkelt sätt får igång blodcirkulationen under uppvärmningen.

Han berättar även på vilket sätt stavgång är en bra träningsform och tipsar om att ta tillvara på de naturliga träningsmöjligheter och utmaningar som man stöter på under ett träningspass. Varför till exempel inte springa några steg uppför en trappa om du springer förbi en?

Starkare löpsteg med Musse!

Det andra videotipset, som kommer från samma serie som Yannick Tregaros övningar, har Mustafa ”Musse” Mohamed i huvudrollen. Han är en av Sveriges bästa löpare genom tiderna och ger förslag på övningar som man kan använda för att få ett starkare och mer energisnålt löpsteg.

Han berättar också hur man förbereder sig för de lite längre loppen när det kommer till bland annat att klä sig rätt och träningsplanering.

Fler teknikövningar!

Vill du få fler teknikråd och övningar som kan hjälpa dig till ett bättre löpsteg finns en bra sammanfattning av några av de mest vanliga teknikövningarna för löpning i det här videoklippet.

Klippet är, precis som de tidigare, från Ateas serie med Svenska Friidrottsförbundet.

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner