Sveriges största motionslopp

16-06-15

Praktikertjänst ny samarbetspartner till Blodomloppet!

Brevbilaga

Blodomloppet har inlett ett samarbete med Praktikertjänst, Sveriges största bolag inom privat hälsa/sjukvård och tandvård.

Syftet med samarbetet är från Praktikertjänst sida både att göra varumärket och verksamheten mer synlig, men också att öka ”vi-känslan” internt. För Blodomloppet innebär samarbetet bland annat ökad service för deltagarna och möjligheter att utveckla arrangemangen än mer. Praktikertjänst har idag 10 000 anställda, fördelade på 1 100 tandläkarmottagningar, specialistvård och 145 vårdcentraler och rehabmottagningar.

– Vi börjar med att aktivera samarbetet internt, berättar Sofia Myrevik från Praktikertjänst. Vi erbjuder bland annat alla våra 10 000 anställda startplats i Blodomloppet.

Praktikertjänst har tagit fram en 2020-plan där målet är att skapa ”ett” Praktikertjänst; att öka ”vi-känslan” internt. Blodomloppet är en av arenorna som ska bidra i detta arbete.

– Förutom de interna målsättningarna vill vi förstås öka synligheten externt, att få fler att se bredden av vår verksamhet och varumärke. Under hösten och nästa år hoppas vi kunna erbjuda deltagarna rehabtips, behandling av vanliga löparskador som till exempel löparknä och liknande. Man kan säga att vi ”flyttar ut” en del av vår verksamhet till Blodomloppets lopp!

“Blodomloppet passar oss perfekt”

Företagets inriktning på löpning och motionslopp började med ett samarbete med Lidingöloppet, som arrangerar Blodomloppet i Stockholm

– Vårt fokus på löpning och hälsa började med att ett samarbetet med Lidingöloppet som inleds i år, som innebär att vi säkrar vårdinsatsen längs med banan och på tävlingsområdet genom att bland annat ha läkare på plats.

Det finns en uppsjö av motionslopp runt om i landet, men Praktikertjänst föll för Blodomloppets profil med gemenskap och blodgivning i fokus.

– Blodomloppet passar oss helt perfekt. Det är hälsa och fysisk aktivitet som är nära vår verksamhet, och dessutom till det goda syftet att värva fler blodgivare, avslutar Sofia Myrevik.

Läs mer om Praktikertjänst här: Det här är Praktikertjänst

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner