Sveriges största motionslopp

15-05-08

Med din hjälp höjer vi medvetenheten

Om Blodgivning

Att vara blodgivare är att rädda livet på en annan människa. Att ge blod innebär att du ägnar ungefär en timme per år till att  hjälpa en främmande människa eller kanske någon du känner.Varje dag behöver någon blod för att överleva. Blod är en färskvara som inte kan framställas på konstgjord väg utan endast ges från människa till människa.

I Sverige går det att ge blod från Kiruna till Ystad i närmare ett hundratal fasta lokaler, oftast på sjukhus. I framförallt Stockholm och Göteborg finns blodgivningen även ute på stan. Blodbussarna är ett viktigt komplement. De har flera hundra hållplatser i ett femtontal län, både i städer och på landsbygd.

Passa på du också!
Under Blodomloppet finns blodcentralerna på plats och berättar om hur viktigt det är att  lämna blod. Du som vill ge kan anmäla ditt intresse.På en del platser kan du lämna blod direkt. På blodcentralernas gemensamma hemsida Geblod.nu hittar du information om regler och riktlinjer inför blodgivningen.

Alla ska kunna få blod när det behövs
Tack vare blodgivare kan tusentals operationer, transplantationer och sjukdomsbehandlingar genomföras varje år på människor i alla åldrar, både nyfödda och vuxna. I Sverige är ungefär var fjärde vuxen blodgivare men det behövs många fler.

 

 

 

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor