Sveriges största motionslopp

15-05-08

Lär dig mer om Blodomloppet och kopplingen till blodgivning

”Blodomloppet ska manifestera blodgivning och främja en hälsosam livsstil”

Till årets säsong av Blodomloppet är Claes Fagerström ny ordförande. Han ser fram mot att sätta ännu mer fokus på Blodomloppets koppling till blodgivning samt stärka de lokala kopplingarna runt om i landet. Och han har redan hunnit med att besöka alla arrangörsföreningar för att skapa sig en bild av nuläget.

– Så här i början av mitt förtroendeuppdrag har jag lagt mycket tid på att besöka våra arrangörer runt om i landet, både föreningarna och blodcentralerna, berättar Claes. Det känns viktigt att lyssna och förstå hur vi arbetar och vilka enorma insatser som görs. Efter varje besök stärks min bild av det lokala engagemang och stolthet som jag möter hos alla våra arrangörer.

Claes har en bakgrund inom framförallt marknadsföring, event och sponsring. Bland annat efter drygt 36 år inom Swedbank och tidigare Sparbankerna.

Rötterna, de har han i Värmland.

– Ja, jag kommer från Karlstad, där jag grundlagt mitt intresse för sport och jag följer det mesta inom idrotten. Dessutom blir det en del resor till andra länder och kulturer och inte minst sommarstugan utanför just Karlstad.

”Blodomloppet har en unik position”

I takt med att motion och hälsa blivit allt mer populärt har också intresset för löpning ökat stadigt runt om i landet. Claes tycker att Blodomloppet har ett bra utgångsläge.

– Blodomloppet har en unik position bland landets alla motionslopp, vår starka koppling till blodgivning, understryker han. Vi har redan från starten 1993 bestämt att Blodomloppet ska manifestera blodgivning och främja en hälsosam livsstil. Där finns nyckeln till vår framgång och även vår framtid, menar Claes.

Han fortsätter:

– Vi vänder oss också till företag och arbetsplatser, och vårt koncept blir en viktig del i deras arbete att erbjuda medarbetare friskvård och hälsa. Att vi också är ett lopp främst för motionärer och inte för eliten passar många.

Fler deltagare och fler blodgivare

På frågan vad han tror det blir för skillnader i Blodomloppet under 2015 gentemot tidigare år berättar Claes att det troligen inte blir några större förändringar.

– Vi har ett starkt koncept och för oss handlar det om att göra det vi är bra på ännu bättre. Vi är 13 orter detta år, som tillsammans siktar på att även i år slå rekord och kanske når vi 120 000 deltagare. Jag hoppas också på att vi blir ännu bättre på att uppmärksamma vikten av blodgivning och att vi får många nya blodgivare.

Till sist, har du något motto?

– Mitt motto är “Det är vad du gör som räknas”, och med det menar jag att jag drivs av att prova på och testa istället för att utreda och projektera alltför mycket. Att också infoga en portion av glädje brukar alltid underlätta oavsett vad det gäller, avslutar han.

Vi tackar Claes Fagerström för intervjun och ser fram mot Blodomloppet 2015!

Följ Blodomloppet Sverige på Facebook för nyheter, bilder och annan information från våra lopp.

Läs mer om Blodomloppets alla lopp här.

Publicerad: 6 maj 2015

 

Claes Fagerström, ny ordförande Blodomloppet
Claes Fagerström, ny ordförande Blodomloppet

 

Grundare

Huvudsponsorer

Nationell sponsor