Sveriges största motionslopp

16-05-11

Karlskrona slår nytt rekord – igen!

Blodomloppet i Karlskrona fortsätter växa och slår även i år nytt deltagarrekord. Blekinges största motionslopp arrangeras av KA 2 IF tillsammans med blodcentralen, och syftet är att höja medvetenheten och kunskapen om vikten av blodgivning.

– Det är förstås väldigt roligt att kunna slå fjolårets rekordnotering, kommenterar Göran Lindqvist, evenemangssamordnare för arrangörsföreningen KA2 IF. Loppet var väldigt uppskattat i fjol och i enkäterna såg vi att 95 procent av deltagarna sa att de återkommer även i år. Att deltagarna vill tillbaka är det bästa betyget vi kan få.

Framgångsfaktorerna menar Göran Lindqvist är flera:

– Att loppet är för en god sak och att det inbjuder till gemenskap i och med picknicken efteråt är nog det som lockar mest. Det viktigaste är att göra bra arrangemang som gör att folk återkommer och sprider positiva signaler till vänner och kollegor.

Han fortsätter:

– Sedan har vi också bra samarbete med både landstinget, det lokala näringslivet och Blekingetrafiken. I år har vi också varit mer aktiva med marknadsföring och kommunikation vilket förstås ger fler deltagare. Det ska bli riktigt roligt att genomföra evenemanget och se alla deltagare på måndag, avslutar Göran Lindqvist.’’

”Sätt in på blodbanken, du vet inte när du behöver det”

Av de omkring 5 500 anmälda till årets lopp är inte mindre än 900 blodgivare. En fantastisk siffra som man nu från Blodcentralens håll hoppas kunna öka än mer till nästkommande års lopp.

– Vi brukar prata om blodgivarbrist, att det kan bli brist på blodgivare. Länet behöver fler givare och Blodomloppet är ett utmärkt sätt för oss att nå ut mer med vårt budskap, säger Inger Mattsson från Blodcentralen i Karlskrona.

Hon fortsätter:

– Om det händer en olycka förväntar sig alla att det ska finnas blod tillgängligt, men det är långt ifrån självklart. Vi brukar säga ”sätt in på ’blodbanken’, du vet inte när du behöver det” som en bra tanke att ha med sig, avslutar Inger Mattsson.

Blodcentralen kommer vara på plats och finns tillgängliga både för frågor och intresseanmälningar under hela kvällen. Besökarna hittar dem i det röda tältet märkt med blodgivning.

”Karlskrona är en framgångssaga”

Syftet med Blodomloppets alla lopp är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil, något som gör att Blodomloppet sticker ut från de traditionella loppen.

– Blodgivare räddar varje år omkring 100 000 liv och vår vision med Blodomloppet är ett hälsosammare Sverige där det aldrig ska råda brist på blod, berättar Claes Fagerström, ordförande Blodomloppet Sverige.

Han fortsätter:

– Blodomloppet Karlskrona är en riktig framgångssaga och det är imponerande att man lyckas slå rekord även i år. Föreningen, blodcentralen staden och alla blodtagare ska vara stolta över att så många vill delta och manifestera vikten av att ge blod, avslutar Claes Fagerström.

Blodomloppet arrangeras på 15 orter runt om i landet och Karlskrona är först ut, måndagen den 16 maj.

Bildalbum: Blodomloppet Karlskrona 2016

Blodomloppet_2016

Grundare

Presentatör

Huvudpartner

Nationell partner